EMRE GÜL~ YLANCILAR VE YABANCILAR~
Selam.Bugün sizlere kalemini çok sevdiğim ne yazsa büyük bir merakla ve sevgiyle okurum dediğim sevgili eemregul ‘ün çok merak ettiğim #yalancılarveyabacılar serisinin ilk kitabı ile geldim.Kitabı okurken yazarın kendine has yazım tarzının o bilindik güzel tınısını yine sonuna kadar hissetim.Serimiz bir lisede lise öğrencileri arasında geçse de bu seri bence sadece genç okurlara değil genel bir kitleye hitap ediyor diyebilirim.Çünkü kitap bir @lümle başlıyor ve sonra olaydan dört ay öncesine gidiyor ve yaptığı hamlelerle de her sayfasını büyük bir merakla okutuyor.Ve kitap öyle bir şekilde ve öyle bir ters köşeyle bitti ki ne oluyoruz yahu dedim.Neyse ki serinin ikinci kitabı da elimde de hemen okuyup olayları çözebileceğim.Bu türde okuma yapmayı severler bu seri sizleri bekliyor.
Güneş Koleji’nde hayat bazıları için mükemmel iken bazıları için hiç de kolay değildir.Özellikle de okulun sahibi ve aştın kızı Bade tarafından sürekli zorbalanan ve küçük düşürülen Peri için.Peri,Bade’nin korkusu yüzünden hiç arkadaşı olmamış,ama okulun da en başarılı kızıdır.Mezuniyetine dört ay kalmıştır ve amacı okulu birinci bitirip Güneş Koleji ve öğrencilerinden kurtulmaktır.Onun tek dostu yanından hiç ayırmadığı,her şeyi not aldığı ve herkesin korkulu rüyası olan defteridir.Bir de yıllardır uzaktan deli gibi aşık olduğu ama bir türlü onu fark etmeyen okulun gizemli çocuğu olan Yekta’sı vardır.Ama sonunda Yekta onun farkına varır ve her şey onun için değişir.
Tabi öncesinde Peri’yi şaşırtan bir olay yaşanır.Okulun popüler isimlerinden biri olan Ekin,Peri’ye anlaşmalı sevgililik teklifinde bulunur.Her iki taraf içinde karlı bir anlaşmadır ve Peri bunu kabul eder.Ama Ekin’in sakladığı bir gerçek vardır.Tabi bu sevgililik olayı Peri’yi yeni yeni fark eden Yekta’yı çileden çıkarır ve bir atağa kalkarak Peri’ye ilgisini belli eder ve bunu tüm okulun da duymasını sağlar.Peri şimdi çok mutludur çünkü yıllardır hayalini kurduğu aşkı yaşıyordur.Mezuniyet gününe iki ay kalana kadar bir rüyada gibidir.Ama mezuniyet gününde hayatının kabusunu yaşar.