···Okunma: 13 Mart 2026 17:00 Herkese merhaba
İlk cildi bitirdim ve en çok Edmond Dantès’in dönüşümü etkiledi beni. Hapishane yılları ve Abbé Faria ile tanışması, Faria’nın öğrettikleri ve birlikte geçirdikleri zaman, Edmond’un zihinsel olarak yeniden doğmasını sağladı. Ayrıca yaşadığı adaletsizlik, onun için nasıl bir güç kaynağına dönüşebileceğini görmek de çok etkileyiciydi. Bu bölüm öyle heyecanlı ilerledi ki kitabı elimden bırakmak istemedim.
Roma bölümü biraz yavaş ilerlese de, hikâyenin temelleri ve karakterlerin önemi daha iyi anlıyoruz .
Paris bölümüne geçerken, karakterlerin sayısı bir anda artıyor ve Kont’un planları daha anlaşılır hâle geliyor. Sahte kimlikler, yeni tanışılan kişiler ve Kont’un zekâ dolu hamleleri hikâyeyi karmaşık ama sürükleyici hâle getiriyor.
Dumas’ın dili hem şiirsel hem düşündürücüydü. Bazı betimlemeler zaman zaman yorucu olsa da, karakterleri ve dönemi anlamak için önemliydi.
Kısacası, ilk cilt duygusal yoğunluk, zekâ ve adalet arayışı açısından doyurucuydu. Şimdi ikinci cilde geçmek için sabırsızlanıyorum.