2026 50. kitabı
Okunma: 19 Mart 2026 00:00
" Seven biri hayatında bir kere ölürken sevilmeyen biri her gün defalarca ölür. Bu dünyada sevgiden güçlü ilaç, sevgisizlikten güçlü zehir yoktur." Firdevs ve annesi Ela'nın sıralı anlatımı ile okuyoruz kitabı. Anne-kız on yıl önce yaşadıkları felaketten beri yalnız yaşamaktadırlar. Her ne kadar aynı evi paylaşsalar da duygularını birbirlerine yansıtmazlar. On yıl önce evlerinde bir yangın çıkmış ve bu yangında babasını kaybetmiştir Firdevs. O gece evde değildir. Bu nedenle hep kendini suçlu hissetmiş, kahramanı olarak gördüğü babasını evde olsaydı kurtarabileceğine inanmıştır. Annesi Ela ise çok sevdiği eşini kaybetmenin yanı sıra yüzünün de yarısı yanmasıyla o gecenin travmasını ruhunun yanı sıra bedeninde de ömür boyu taşıyacaktır. İki yaralı ruh birbirini üzmemek için duygularını ve acılarını içlerinde yaşarlar. Bir gün Fidevs'in eline babasının günlüğü geçer. Bu tesadüf değil onu takip eden gizemli kız eli ile olmuştur. Günlüğü okumaya başlayan Firdevs babasının aslında bir cinayetle kurban gittiğini düşünmeye başlar. Kendini tanıtan gizemli kız ve onu götürdüğü yerden sonra olayların çok farklı bir yüzü olduğunu öğrenir ve gerçeğe ulaşmak için her şeyi yapmaya hazırdır... Yazarımız Fervari'nin ilk kitabı Ela. Farklı kurgusunu ve yazarın anlatım tarzını sevdim. Ağır tempoda başlayan kitap merak unsurunun artması,gizemin kurguya eklenmesi ve aksiyonun artması ile hızla bitti. Duygu yansıtmasını da sevdim. Benim çok severek okuduğum kitaplardan oldu
ElaFervari · Tilki Kitap · 20258 okunma