Şeytanla Yakınlaşma/ İnceleme
2026 20. kitabı
Okunma: 24 Mart 2026 00:59
ÇOK SEVDIM, ÇOK SEVDIM! Kitap direkt bu yılki favorilerim arasına girdi. Büyük beklentilerle başlamıştım ve evet, hepsini karşıladı. Bu bir okur olarak en sevdiğim şey. Gemma'yı okurken onu çok içselleştirdim, yaşadığı her duyguya ortak oldum ve mücadelesini çok sevdim. Ama Ben... İşte o benim favorimdi. Gemma'ya olan aşkı ve duyguları o kadar sahici ve güzeldi ki ona hayran kaldım. Ve son bölümlerde ona yaptığı jest... Bu adam kitabın başından beri beni kalbimden yakaladı. Onu okurken eriyip bittim diyebilirim. Geçmiş yüzünden aralarındaki ilişki ne kadar zedelenirse zedelensin onarmayı başarıp yollarına devam etmelerine bayıldım. Hikaye toksik bir yere gidiyor diye bir an endişelenmiştim zira öyle olsaydı beni hayal kırıklığına uğratırdı. Birbirleri için güvensizliklerini kırmaları ve büyük kavgalardan sonra bile sakinleşip birbirlerini anlamaya çalışmaları, vazgeçmemeleri beni çok tatmin etti. Her ne kadar bunu yapan taraf genellikle Ben olsa da bu klişeden nadiren de olsa uzaklaşılmış olmasına sevindim. Kitapla ilgili iki eksim var. İlki kafamda iki konuda soru işareti kalmış olması. Ben bir kitap bittiğinde kafamda tek bir soru işareti bile kalmamış olmasını isterim. Ve detaylara çok önem veririm. Bu yüzden açıklığa kavuşturulmayan o iki detaydan hoşlanmadım. Diğer eksi verdiğim şey ise kitabın editörlüğünden hiç memnun kalmamış olmam. Noktalama işaretlerine dair bir şey yoktu kitapta. Neredeyse hiç kullanılmamış. Cümleleri okurken eksikliği o kadar hissediliyordu ki okurken bu çok rahatsız edici oldu. Hatta bir noktada kitaba karşı bir heves bile kırıyor çünkü çok anlamlı, duygu yüklü bir sahnede bile cümleleri hiç noktalama işareti kullanmadan düzenledikleri için hiçbir duygu size geçmiyor resmen. O sahnedeki hissiyatı alamıyorsunuz. Bu kadar sevdiğim bir kitapta bunu yaşamak beni yer yer düşürdü ve hiç hoşlanmadım. Bu olumsuzluğa rağmen kitabı sevebildiğim için yazara bir alkış gönderiyorum.
Şeytanla YakınlaşmaElizabeth O'Roark · Martı Yayınları · 202680 okunma