2026 51. kitabı
GEÇMİŞLE DANS - Deniz Derya Merhabaaalar, beni hem üzen hem mutlu eden bir eserle geldim. Yazar bana birden fazla duyguyu yaşattı. Bu açıdan sevdiğim bir eser oldu. Defne, yıllar önce yaşadığı yıkıcı depremde eşini kaybettikten sonra, hem yasını hem de doğacak çocuğunun sorumluluğunu tek başına taşımaya çalışır. Hayallerinden uzaklaşıp hayatını sürdürmeye çalışır. Kaybının acısıyla savrulan Defne, bir yandan ayakta kalmaya çalışırken bir yandan da kendini yeniden bulma mücadelesi verir. Zamanla, geçmişe tutunmak ile geleceğe adım atmak arasında bir seçim yapmak zorunda kalır ve bu süreçte hem yaralarını sarmayı hem de yeniden sevebilme ihtimalini sorgular. Deniz Derya’dan okuma yapmak için heyecanlıydım, bu eser sayesinde yazarın kalemiyle tanışmış oldum. Yazarın nasıl kaleme aldığını merak ettiğim birkaç nokta vardı. Yas süreci ve annelik duygusu. Beni tatmin eden satırlar buldum diyebilirim. Bu hususta yazarın kalemi akıcıydı. Defneciğim, ana karakterimizin başına gelmeyen kalmadı. Yani bu kadın artık daha ne yaşayabilir dediğim her an bir şeyler oldu. Beni hem hüzünlendiren hem de mutluluğuyla mutlu eden bir karakterdi. Üzücü şeyler yaşamasın isterdim. Alp karakteri, Allah gerçekten onu bildiği gibi yapsın. Beni o kadar sinir etti ki anlatamam, Behlül kalk büyüğün geldi yani. Anıl’a değinmesem olmaz, içim el vermez. Tam mutlu olacaklar diye sevinirken Anıl’ın vefatı beni yıktı gerçekten. Son olarak tutkulu aşkın yaşandığı Erdem karakterine gelelim. Yaş farkını kafaya takmasalar daha hızlı aksiyon alırdı diye düşünüyorum. Yetişkin içerikli sahneler mevcuttur.
Geçmişle DansDeniz Derya · Kaktüs Sanat Yayınları · 202548 okunma