#morsandıktakiyazılar
Kitap Adı: Bilinçaltınızı Nasıl Dönüştürürsünüz
Yazar Adı: Serpil Ciritci
Sayfa Sayısı: 275
Kitap Türü: Kişisel Gelişim
Kitaba değerli bir Arkadaşımın tavsiyesiyle başladım, ayrıca değinmeden geçemeyeceğim daha önce de bu tarz konuları içeren kitaplar okumuştum.
Tek bu kitap bana samimi, anlaşılır ve kolay uygulanır bilgiler içeren kitap gibi geldi.
Daha önceki kitaplarda, sadece yapman gerekenler yazarken bu kitapta neden olumsuz şeyler yaşıyoruzun güzel ve mantıklı açıklamaları var. Büyük ihtimalle yazar bu kitabı yazmadan önce olumsuz şeyler yaşayıp yine kendisi bunlarla başedip kendini iyileştirmeyi başarmış olmalı ki bunu okuduğunuz sayfalarda fark edebiliyorsunuz.
Her bir insanın yaşadığı olumsuzluklar genelde çocukluk döneminde yaşananlar, ya da insanların çoğu zaman onlara kötü şeyler hissetmelerine sebep olan yine insanın taa kendisi olduğunu fark ediyoruz.
Kısaca, böyle hissediyorsan, "düşün bakalım sen nerede buna izin verdin?"
Sözün kısası, yazar insanın düşünce gücüyle kendinisini olumsuzdan nasıl olumlu yöne doğru yönlendirmenin mümkün olduğu yazıyor.
Kitapta birkaç örnek okuyorsunuz kimi değersizlik hissiyle ilgili bir diğeri ise para konusundaki insanların kendi bilinçaltına kodladıkları ve akabinde yaşadıkları tecrübeler.
Kitap anlaşılır ve yalın bir dille yazılmış deyip daha fazla spoiler vermeyip kitaptan alıntılar vermek istiyorum:
- Kendime kızıyor olsam da kendimi seviyorum
- Her zaman aynı şeyleri hissediyor ve düşünüyorsak genellikle bu alandan aynı düşünce ve duygu frekansları kendimize çekeriz.
- Anne ve babamızla yaşadığımız sorunlar sadece sağlığımızı değil yaşadığımız ilişkileri de etkiler
- Alerjilerimizin nedeni bile aslında bilinçaltı düzeyde bazı duyguları reddetmemizden kaynaklı.
- İnsanlar sadece şikayet etmeyi değil dedikodu yapmayı da severler çünkü kendi hayatlarında mutlu olamadıklarında, başkalarının hayatlarıyla daha çok ilgilenirler.
- Hiç kimse tesadüfen karşımıza çıkmaz, ya bize bir şeyler öğretecektir ya da göremediğimizi gösterecektir.
Bu tarz kitaplara ilgi duyuyor ve hangi kitaptan başlamanız gerektiğini bilemiyor ve bocalıyorsanız bu kitaptan okumaya başlayabilirsiniz.
Bu da benden olsun: Kendinizi nerede unuttuysanız, çağırın onu ve sımsıkı sarılın, suçlamadan ve kendinize kızmak için bahane aramadan.... Aylin Özgür