2026 39. kitabı
Okunma: 24 Mart 2026 10:23
SPOİLER VAR İlk başta ne okuyorum ben dedim. Kitabı hiç anlamadım, gölgelerin olayını anlamadım. Nasıl gölge olunduğu anlatılacak mı? Gölgeleri nasıl hatırlamıyorlar? Gölgeye dönüşürken ne ara mektup yazıp bırakıyorlar? Neden üzülünce otomatik olarak gölge oluyorlar? Neden gölgeye dönüştükten sonra sevdiklerinin yanına geri dönüp onları takip falan ediyorlar? Bir süre biraksam mı devam mı etsem diye kararsızlıkla okudum. 100. sayfalara doğru baya bir açıldı kitap. "Ya savaşları, açlığı, isyanları ve cinayetleri durdurmanın bir yolu olsaydı? Düşünsene, ya insan ırkını tüketen insanın kendisi değil de yaşadığı gezegense?" diye bir tanıtım olduğu için yeni gezegenlerine geçiş süreçleri yada yeni gezegene alışma süreçlerini falan da okuruz sanmıştım ama gezegenin dünyaya benzediğinden falan bahsedilmiş, dünyada hala her şeyin yaşandığını ama yeni gezegende yaşanmadığını öğrendik. Bu biraz hayal kırıklığı oldu çünkü fantastik kısım sadece gölgelerdi. Almilam ilk başta sevdiğim bir karakter değildi çünkü en yakın arkadaşının sevgilisi olduğunu düşündüğü birisine aşık olmuş, çocuğu sapık gibi takip ediyor, resmini çiziyor ve onunla vakit geçirmek için uğraşıyordu. Polaris Capella ve Almilam arasındaki şeyleri de sürekli okumak sıktı bir süre sonra, çünkü bunlar kitabı gereksiz uzatmış bence. Birde neden tek yedikleri şey sandviç? 200. sayfadan sonra çok sıkılmaya başladım, her şey çok yavaş çözülüyor. Gölge olma olayı dışında bişey yok sürekli de mutsuz ve ağlaklar. Bitirdim ama hala bazı şeyleri tam anlamlandıramadım. O yüzden çok beğenmedim.
OrionAlmina Taner · Martı Yayınları · 20212,221 okunma