2026 4. kitabı
Okunma: 22 Mart 2026 21:53
Anlatıcıda özgüvensiz olduğu ve kendi karakteriyle ilgili güçlü görüşleri olmadığı için kendini dünyadan tamamen soyutlama eğilimi vardı. Yakın zamanda verdiği kayıpların da etkisi vardı fakat bu kayıplar da (ailesi) bunalımının kök nedeni olan self-hatred ve kimlik belirsizliğinin birincil sebebi gibi görünüyor. Anlatıcı, kendi varlığıyla ilgili herhangi bir olumlu ya da olumsuz yargıda bulunmak cüretkarlık gibi hissettirdiği için tamamen varlığını yok etmeye çalışıyor. Erkek arkadaşının bs olduğunu anlayacak kadar zeki ama onu kendini yakıştırmayacak cüreti bulacak kadar kendi değerinin farkında değil, bu da onu yıkıma -bir süreliğine- götürüyor. En yakın arkadaşıyla ilgili acımasız görüşleri birçok kişi tarafından sinir bozucu bulunmuş fakat arkadaşını tasvir edişi kendi içinden gelen bir kötülükten ziyade mükemmel bir gözlem gibi hissettirecek kadar ikna ediciydi. Özgüvensizlikle ve hayata karşı hevessizliğiyle karışık iddiasız tutumu relatable idi benim için, bu yüzden karaktere yakın hissettim ve kendi varlığımı onaylatmış oldum bir bakıma.
Dinlenme ve Rahatlama YılımOttessa Moshfegh · İthaki Yayınları · 20221,655 okunma