2026 10. kitabı
Okunma: 24 Mart 2026 15:33
carmilla gotik edebiyatın en önemli eserlerinden biri olarak aynı zamanda vampir temasını işleyen ilk metinlerden biri kabul ediliyor. dracula'dan yaklaşık 25 yıl önce yazılmış ve ona esin kaynağı olmuş, modern vampir karakterlerinin özelliklerinin de temellerini atmış bir eser. vampir mitolojisine küçüklükten beri ilgi duyup, alakalı her içeriği tüketmeye kararlı birisi olarak, carmilla içerdiği temalarla ilk gördüğüm anda merakla ve yüksek beklentiyle başladığım bir eser oldu. 1872 yılında yayınlanmış bir eser ama dönemine göre alışılmadık hatta cüretkar sayılabilecek şekilde kendi hemcinslerine karşı ilgi duyan ve özellikle onları kurban seçen bir kadın vampir karakteri anlatıyor, le fanu'nun bu cinsel ögeyi hikâye içinde yer yer yoğun şekilde hissettirdiğini ve etkili de olduğunu söyleyebilirim. kitapla ilgili sevmediğim tek şey her şeyin çok aceleye getirilmiş olmasıydı. kesinlikle konu ve yazım dili bakımından çok iyiydi ama sonu beni pek tatmin etmedi, daha uzun soluklu olarak işlenseydi belki çok daha iyi olurdu.
CarmillaSheridan Le Fanu · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20186,4bin okunma