·68 syf.····Okunma: 24 Mart 2026 22:04 Çocuk psikolojisi üzerine ilginin arttığı , üzerinde düşündüğüm ve de yazılar yazdığım su zamanda çocuk kitapları okuyarak değerlendirmeler yapmaya karar verdim bu da benim bu seri için ilk kitabım
Öncelikle yazar Han'ın Behiç ak çok severim. Çocuk kitabı diyince aklıma gelen ilk yazarlardan biri olabilir. Bu kitabında da açıkçası çocuklar için bariz şeyler olduğunu görebiliriz.
Kitapta dikkatimi çekenler
1) bir çocuğun gözünden aslında günlük hayatta kullandığımız bir kelimenin bile anlamının çok büyük olmasına değinilmiştir . Aynı zamanda kitapta yer alan ekmek almak için annesinin ayakkabılarını giymiş lafı çok hoşuma gitti . Gerçek bir çocuğun yaptığı bir davranışı bu kadar ince bir sekilde işlenmesi çok güzel. Sadece bu da değil aslında her insanın hayatına göre bir kelimenin kıymetinin ve anlamının bile değişmesinden bize bahsediliyor. Bir karış kimi için parayı ifade ediyor kimi için sağlığı kimi için bir hobiyi ya da bir fikri. İnsanların yaşanmışlıkları ve hayata dair tutumları bile bir kelimeyi etkileyebilecek güçte. Kitabı okurken bir çocuk olarak bir karışın anlamını öğrenmekten çok bir karışın insanlar üzerindeki yansımasını görmüş oluyoruz. Kısacası serimizin ilk kitabı olan benim bir karışım için puanım 10/10 çocuklar için gayet başarılı bir eser olarak görüyorum .