2026 10. kitabı
Okunma: 25 Mart 2026 10:26
Çok kitaplarda kurgucu biri değilim. Film ya da dizilerde belki daha öndedir. Hatta kitaba başlarken bırakmayı bile anlık düşündüm beni bir an içine alamadı ya da ben giremedim. Yoksa yabancısı olduğum bir kalem değil keza zevkle okuduğum yazarlardan biri. Ama ilerleyen sayfalarda şunu fark ettim ne kadar kurgusal bir kitap olsa da merak dürtümü ele geçirdi ve elimden bırakmamam için her bölüm sonuna bir soru işareti bıraktı. Genelde kitapları hızlı okumayı sevmem ama bu kitap için pek de geçerli olmadı. Uzun zamandır da kitapların arka kapaklarına bakarak kitap araştırmayı da bıraktığım için beni nelerin beklediği hazzını yaşamaya çalışıyorum o yüzden de inceleme yaparken pek içerikten bahsetme taraftarı değilim. Kurgu muazzam, betimleme yapmaya çok açık bir dil. Merak unsuru ise asla düşme yaşamıyor. Ana karakter Grace’den ve yan karakter Alberto’dan gelen kilit cümleler ise zaten neden bu kitabın içinde olmanız gerektiğini söylüyor. Bu tarz kitapları seviyorum, kendimi sorguladığım, yargılandığım, yanlışımı , doğrumu gördüğüm , kendimi suçladığım konularda az da olsa kendimi serbest bıraktığımı da gördüm. Ve bırakmam gereken konuların var olduğunu da Grace bana bu konuda rehber oldu. Başka bir yandan kanser sürecine daha kabul etmem gerektiği sanki tevafuk bir şekilde kitaplar üzerinden karşıma çıkıyor. Yaşadığımız ya da yaşamakta olduğumuz süreci kabul ederek devam etme gücümü belki bana göstermeye çalışıyor ya da bana başka bir mesaj veriyor bu da benim almam gereken. Kısacası hayat her şeye açık… Hataya, yanlışa, kırmaya ama hepsinin ortak hali bir olmaya. Biz bazen bir olmaya giden yolda çok yara alıyoruz belki de sağlam olması içindir. Işık denen şey var sadece eline almana bağlı. Hayat İmkânsız Matt Haig
Hayat İmkânsızMatt Haig · Domingo Yayınevi · 20245,9bin okunma