···Okunma: 25 Mart 2026 23:31 Nerdeyse 1 aylık okuma sonrasında farklı bir siyerle tanışmanın lezzetini yaşıyorum.
Elhamdülillah Rabbim birden fazla siyer okumayi bana nasib etti.
Hala da listemde olan, hali hazirda okuduğum, kitaplıkta bana göz kirpan nice siyerim var.
Okuma grubu vesilesiyle tanıştığım bu siyer de diger okuduklarimdan epey farklı.
Normal bir siyer kitabi islamiyet oncesi Arabistan cografyasindan başlar sırayla Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem in çocukluğu gençliği bi'set'i hicret, fetih şeklinde işler. Bu siyer ise kapağında da yazdığı gibi Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem i farklı konumlarindaki halini tanimlayarak bize anlatıyor. Diger siyerlerde hic bilmediğim ayrıntıları bu siyer vesilesiyle öğrenmiş oldum. Araştırmaların derlenip duzenlenmesiyle hazırlanmış bu çalışmada yer yer bazi tekrarlar olsa da konuyu unutmamak açısından beni rahatsiz etmedi. Ama kesinlikle ilk kez siyer okuyacaklara onermeyecegim bir eser. Belli bir siyer temeli olan arkadaşların cok faydalanacagini düşündüğüm bir eser benim görüşüme göre.
Ilk kimi okuyalim diyorsaniz da Celaleddin vatandaş in 2 ciltlik eserini okuyun arkadaşlar ya. Ne yapın edin okuyun nolur :)