2026 15. kitabı
Okunma: 26 Mart 2026 11:11
Aşk’a Belâ: Kerbelâ | Sinan Yağmur Bazı kitaplar vardır, bittiğinde sadece kapağını değil, kalbinizin bir kapısını da kapatırsınız. Sinan Yağmur’un bu eseri benim için tam olarak öyle bir deneyim oldu. Kerbelâ’yı sadece bir tarih dersi ya da uzak bir coğrafyanın yası gibi değil; insanın içindeki o bitmek bilmeyen "hakikat-zulüm" savaşının bir aynası gibi okudum. İncelememden Kısa Notlar: Duygu Yoğunluğu: Yazarın dili o kadar lirik ve naif ki, Hz. Hüseyin’in o çöl sıcağındaki susuzluğunu sadece dudaklarınızda değil, ruhunuzun derinliklerinde hissediyorsunuz. "Aşk’a belâ" demek, aslında bile bile ateşe yürümekmiş; bunu çok vurucu işlemiş. Teslimiyet: Kitap boyunca beni en çok sarsan şey, Hz. Hüseyin’in o sonsuz teslimiyeti oldu. "Neden?" diye sormadan, sadece "O" olduğu için her şeyden vazgeçmenin romanı bu. Duruş: Yezid’in hırsı ile Hüseyin’in vakarı arasındaki o ince çizgi, bugünün dünyasına da çok şey söylüyor. Kitabı bitirdiğimde kendime şu soruyu sordum: "Benim Kerbelâ'm neresi ve ben hangi taraftayım?" Favori Alıntım: "Aşk, her şeyi göze almaktır. Eğer bir davan varsa, o davanın bedelini ödemeye de talip olmalısın." Eğer kalbinizi biraz yormaya ama ruhunuzu uyandırmaya niyetiniz varsa, bu yolculuğa çıkın derim. Okurken bazen boğazınız düğümlenecek ama bittiğinde kendinizi daha "insan" hissedeceksiniz.
KerbelaSinan Yağmur · Hayy Kitap · 20152,286 okunma