2026 9. kitabı
Okunma: 26 Mart 2026 13:56
Üzgünüm dostlar! Ayrıntılı bir inceleme yap(a)mayacağım. Eser yoğun biçimde korkunç cinsel ve cinayet ögeler içeriyor. Bu nedenle içeriği hakkında sadece felsefe yönüne bakarak birkaç söz sunmak istiyorum. Kitabın ana karakteri Juliette ahlak kurallarını reddeden, kendi çıkarlarını merkeze koyan bir hayat kadınıdır. Savunduğu erdemsizliği ve yaptıkları iğrençliklerin yanında yaşadığı dönemin toplumsal sorunları ve ikiyüzlülüğü de eleştirir. Yazar bu eserinde „özgür irade, Tanrı ve din karşıtlığı, güç ve otoriteye köle olmama“ gibi kavramları ele alır ve ahlaksızlığı över. İnsanın fıtratı kötüdür ve ahlaksızlık barındırır düşüncesiyle erdemsizliğin üst sınırlarıyla dans eder. Okunması kolay olmayan bir kitaptır. Sadizm kavramının negatifliği ve sapıklığı bu eserde apaçık ortaya çıkıyor. Ama kitabın düşünce ve felsefe yönüne bakılırsa, Sade’nin sorgulayıcı tespitleri öyle yabana atılacak cinsten değildir.
Juliette - Erdemsizliğe ÖvgüMarquis de Sade · Chiviyazıları Yayınevi · 2013274 okunma
Ne gereksiz kitaplar var... İncelemeniz için teşekkür ederim. Sayenizde listeme bir "pas geçilecekler" kitabı daha ekledim
Ahmet Humanist ️️
Bu kitap “gereksiz eserler” listesinde yerini alır. Yazar’ın güzel kitapları da var, muhakkak tavsiye ederim.