·200 syf.····Okunma: 26 Mart 2026 16:08 Beğenmediğim bir kitap oldu.
İsmi güzel.
Anlatılmak istenen, anlatılamayan ama benim anladığım kitabın konusu; YouTube üzerinden canlı yayın açan Kikobaki isimli gencin coin, altın, gümüş piyasasını değerlendirmesi, insanları yönlendirmesi. Ona göre yatırım yapan bazı takipçilerinin ona bedduaları. Ve YouTuber'ın derdini bir türlü anlatamadığı, benim de anlamadığım bilgileriyle çöküş yaşaması.
Enteresan bir kitap.
Baş karakter sürekli para ile ilgili canlı yayınlar açıp yoksulları gözetiyor ama yoksullara ne tavsiye ettiği de belli değil. Yani yatırım tavsiyesi ne bilmek istedim bilemedim.
Burada da bir bilinç var sanırım. YouTuber'ların ya da para yorumcularının hiçbirinin yoksulları gözetmediğini, gözetiyormuş gibi yapan bir sistemin parçası olduğunu anlatıyor yazar.
Latife Tekin'in iyi bir yazar olduğundan yola çıkarak, her şekilde kitabı anlamayan okur suçlu olur.
Çünkü bilerek karmaşa yaratılmış kitapta; yani netlik yok, giriş, gelişme, sağlam bir karakter ya da bir sonuç yok. Sadece gürültü var. Oradan oraya geçen cümleler, zaman zaman Latife Tekin'in o şiirsel cümleleri devreye giriyor; bana kitabı okutan da o cümleler oldu. Gerisi bir sürü ne olduğu bilinmeyen karakter ve hepsinin laf kalabalığı.Kitap hiçbir yere gitmeyip pat diye de bitiyor. Keyifsiz okudum.
Baş karakterin astrolog ve zenginlere fal bakan yorumlar yapan annesi de değişik bir karakterdi.
Latife Tekin'in çok tarzı dışı bir kitap olmuş.
Beğenmedim!
Sevdiğim birkaç alıntı var tabi ki.
"Nereden çıktı sevişir gibi soluk soluğa para konuşan bu adamlar?"
"Evimizin duvarları rüzgârdan mı, söyle?"
"Dünya elimizden çıkmak üzere, mülk yalanmış."
"Temel proteinlerimizi alamıyoruz her gün altın gümüş."