Siz zamanı kimin için durdurmak isterdiniz?
2026 16. kitabı
"Ben kimim? Şüpheler olmadan yaşayabilsem neler yapardım? Haksızlığa uğrama korkusu olmadan yaşayabilseydim? Acıdan korkmadan sevebilseydim? Zamanın geçişinden ve sevdiklerimi benden çalabileceğinden korkmasaydım? Kimleri umursardım? Ne için savaşırdım ? Hangi yollarda yürürdüm? Kısacası nasıl yaşardım?" Hepimizin hayatta kendine bir kere sormuş olabileceği bu soruları Tom da kendine soruyor fakat o farklı biri. Tom tuhaf rahatsızlığı yüzünden yüzyıllardır hayattadır ve kendi amacını bulma mücadelesindedir. Bizim karşımıza da tarihin kendisi ve bir tarih öğretmeni olarak çıkıyor. Okurken birçok farklı dönemde kendinizi bulabileceğiniz ; zaman kavramının, anı yaşamanın ve insanın hayatta bir amacının olmasının değerini anlatan derin bir kurgu. Yazar Matt Haig'in okuduğum ilk kitabı ve bazen basit cümlelerle de çok şey anlatmayı başarmış bu yönüyle anlatım tarzını beğendim. Son bölümlerde ilk bölümlere kıyasla akış daha hızlıydı bu biraz olay örgüsü açısından oldu bitti gibiydi fakat verilmek istenen mesajlar çok güzeldi bu yüzden beni çok rahatsız etmedi. Son olarak bu kitapla paralel olarak izlediğim "The Age Of Adaline" filmini, bu ve bu tarz kurgu sevenlere önerebilirim.
Zamanı Durdurmanın YollarıMatt Haig · Domingo Yayınevi · 202215,2bin okunma