·224 syf.····Okunma: 26 Mart 2026 21:36 Selamlar. Bazı kitaplar tam zamanında hayatımıza girer. Hani şu kafanızın karıştığı, belki de çoğu şeyden vazgeçtiğiniz o ince çizgi halinde yeniden yol bulmanızı sağlar. Bu kitapta tam yeniden yol aradım daha doğrusu yeni bir yol aradığım bugünlere denk geldi. Baş ucumda iki kitabı aynı anda okuyordum. İnanın bana İkisi de çok fazla övülesi kitaplar. Bugun sizlere zihinizi temizleyecek bir kitap önermeye geldim. Kitapta en çok beğendiğim nokta, kitabın sadece teorik bilgi vermekle kalmayıp somut egzersizler sunmasıydı. Yazarın tıp doktoru kimliğinden dolayı daha medikal bir yaklaşım bekliyordum. Ancak daha çok pozitif psikoloji ve kuantum düşünce ekseninde ilerlediğini söyleyebilirim. Bence çok güzeldi. Ayrıca bu durum, beklentisi saf bilim olanlar için biraz üzücü olabilir ama benim gibi bütünsel (holistik) yaklaşımı sevenleri oldukça tatmin ediyordu.
Yolumu buldurdu diyemem. Ancak yeni çizdiğim yolda nelere dikkat etmem gerektiğini güzel anlattı. Ayrıca bazen gözümüzün önündeki gerçekleri görmeyiz. Belki görmezden bile gelebiliriz. Ancak kitabın anlatımı sizi gördükleriniz, görmedikleriniz ile uyarıyor ve canlandırma yaptırıyor. Eğer zihninizde negatif döngüleri kırmak istiyorsanız ve Nereden başlamalıyım? diye soruyorsanız, bu kitap sizin için iyi bir yol haritası olabilir. Ancak daha önce Joseph Murphy gibi yazarları hatmettiyseniz, buradaki bazı bilgileri tanıdık bulabilirsiniz. Yine de Todorova’nın modern ve bizden (yerel dokunuşlu) anlatımı, konuyu tazelemek için harika bir fırsat gibiydi.
Küçük bir not geçeyim. Kitabı okurken yanına bir defter almanızı öneririm. İçindeki pratikleri not alarak ilerlemek etkisini iki katına çıkaracaktır. Ben çizerken yetişemedim. O yuzden not tutmak çok sonradan aklıma geldi. Sizlere baştan söylemek istedim.