···Okunma: 26 Mart 2026 22:38 Kitabı çok sevdim. Yazarın hoş bir kalemi var. Sade, yalın ama oldukça sürükleyici. Kendinizi bir anda kitabın içinde buluyorsunuz. Dizi izlemek gibiydi.
Kitap, tarihi bir kurgu kitabi. Ortam tasvirleri çok iyi. Manastır kısmı özellikle etkileyiciydi. Kitabın merkezinde güçlü kadın karakterler var. Her biri oldukça gözü kara,zeki ve hayran olunası kadınlar. Ben Mama Hatun'u duymuştum sadece ama onun hakkında da pek bir bilgim yoktu. Mama Hatun, Saltuklu hükümdarı II. İzzeddin Saltuk'un kızı ve beyliğin 1191-1201 yılları arasındaki hükümdarı. Mama Hatun'un yanı sıra Kraliçe Tamara, Altuncan Hatun, Gevher Nesibe Hatun ile ilgili kısımlar da var. Bu üç saygı duyulacak , hayranlık uyandıran kadını da bu kitapla tanıdım.
Ve Mahsima Cihan Hatun... Kitabın baş kahramanı. Onu okumak müthişti gerçekten. Keşke kitap daha uzun olsaydı. Ayaz Beyle hikâyesi yarım kaldı. Bence devam kitabı yazılmalı.
Macera,gizem ve tarihi kurgu seviyorsanız bu tam size göre bir kitap. Kaçırmayın. Ben şimdiden keyifli okumalar dilerim. :)