Puan vermedi·96 syf.····Okunma: 24 Şubat 2026 00:43 Kuyunun Dibindeki / Hasan Yusuf Etyemez
Şair benim akrabamdır. Yıllar önce sağda solda yazdığı şiirleri ben derleyip toplamış, adeta editörlüğünü üstlenmiş ve matbaa ile görüşerek kitaplaştırmayı düşünmüştüm. Ona sürpriz olacaktı. İçimde hep şu inanç vardı: Onda bir cevher var, fakat bu cevher kuyunun dibinde kalacak, gün yüzüne çıkmayacak. Ben düşündüğümü gerçekleştiremedim ama o, düşündüğümü yaptı; ortaya gerçekten güzel bir eser çıkardı.
Şiir benim ilgi duyduğum bir alan. Belki profesyonel bir eleştirmen değilim, olumlu ya da olumsuz teknik değerlendirme yapamam; fakat bir şiire “güzel” diyebilmem için bazı kırmızı çizgilerim vardır. Aradığım tüm özellikleri bu eserde buldum. Farsça, Arapça ve Türkçe kelimeleri öyle ustalıkla yoğurmuş ki, ortaya hem derinlikli hem de estetik bir bütün çıkmış. Kitabı biraz geç okudum ama geç kalmışlığımı telafi edecek derecede hakkını verdiğini söyleyebilirim.
Hasan Yusuf Etyemez, kuyunun dibinde saklı duran sesiyle, aslında hepimizin içindeki suskunluğu dile getirmiş. Onun şiirleri, hem dilin zenginliğini hem de ruhun derinliğini bir araya getiriyor.
Tavsiye eder miyim?
Şiddetle #tavsiyeederim