Puan vermedi·520 syf.····Okunma: 28 Mayıs 2018 22:27 Nasıl anlatacağımı gerçekten bilmiyorum. Goodkind, olağanüstü hayal gücüne sahip bir yazar. Bugüne kadar çok sayıda farklı kitaplar okudum. Çoğunun dünyası birbirinden farklı olmasına rağmen bu derece güzel bir hayal gücüyle çok az kitapta karşılaştım. Hatta biri bu doğruluk kılıcı serisi diğeri de duman ve kemiğin kızı serisiydi.
İlk kitap iki kısımdan oluşuyor. Kısım bir tam olarak giriş kitabıydı onu da çok sevmiştim lakin biraz sıkılmıştım ama bu sıkıcılık kısım ikide yoktu. Her sayfa bir aksiyon her sayfa bir diğerinden güzel.
Rachel misafir oldu bu kitapta bize. Dizide en sevdiğim, çok tatlı buldugum karakterlerden biriydi. O yaşına bakmadan yüreği cesaretle dolmuş küçücük bir yürekti. Kitapta ve dizide değişmeyen yegane güzel şeylerden.
Kitaptaki bir söz, bir cümle beni çok derinden yaraladı. Rachel'ın düşüncelerinden biriydi. Tam olarak şöyle dedi Rachel: "İnsanlar, çocukları neden öldürür?"
Açıkçası kitapta Kahlan ve Richard ikilisini o kadar çok sevemedim. Dizide ise favori çiftlerimdendiler. Sanırım bu kitapta biraz aptal davranıyorlar. Dizide daha zekiydiler.
En sevdiğim ama en sevdiğim karakter Denna. Maalesef çok kısa bir süre duruyor kitapta ama müthiş bir kadın. Mord-Sithlerin çoğunu seviyorum tabi arada bazı çürükler yok değil lakin Denna çok ayrı. Agiel'i kullanması, tavırları, zekiliği başımı döndürdü. Kötü bir karakter kendisi ama bu kötülüğü bile layığıyla yapıyor.
Kitabın sonu çok güzeldi gerçekten olayların böyle olacağını hiç tahmin etmemekle birlikte öğrenmiş olduğum bir gerçek beni derinden sarstı. O adam bu kadar yaşlı mi ya diye düşündürttü. Okumuş olanlar ne demek istediğimi anlayacaklardır.
Scarlet da hoş buldugum ayrıntılardan oldu. Daha fazla bahsedersem spoiler vermiş olacağım o yüzden susuyorum.
Fantastik kitap arayanlara bir numaralı önerimdir. Okuyun okutun.