Puan vermedi·192 syf.····Okunma: 27 Mart 2026 14:01 Arminuta yani geri verilen kız. Kitabımızın ana karakteri Arminuta 6 aylık bir bebekken öz ailesi tarafından çocukları olmayan uzaktan bir akrabalarına veriliyor ve 13 yaşına kadar o ailede büyüyor. Fakat bir gün ailesi bildiği bu insanlar tarafından aniden öz ailesine geri veriliyor. Alınan bir kitap gibi iade ediliyor dersek yeridir. Hiçbir sebep belirtmeden, açıklama yapmadan sadece götürüp bırakılıyor ve kitabımız buradan sonra başlıyor.
Buradan sonrası spoiler barındırmaktadır.
Kitap ana konusu itibariyle gayet güzel ve ilgi çekici, arka kapağını okuyan veya burada yazılanları okuyan her yeni okuyucu hevesle alıp okumak ister. Fakat okuyunca aynı heyecan sürer mi, bende sürmedi. Yazar bu konuyu çok güzel duygularla, anlatımla işleyebilirdi fakat o kadar yüzeysel kalmış, duygudan o kadar yoksundu ki. Arminuta öz ailesine bırakıldıktan sonra konu o kadar hızlı ilerledi ki, bu kızın duygular neden birkaç cümle ile geçiştirilmiş diye düşündüm. Bazı okurlar duygu yoğunluğundan bahsetmişler ama bu noktada biraz eleştirel yaklaşacağım, bu kitapta duygunun güzel işlendiğini düşünen kişilerin gerçekten güzel duygu işleyen kitap okumadığını düşünüyorum. Aile tarafından terk edilmek travmatik bir olaydır, karakter biraz isyan edebilir, depresyona girebilir, agresifleşebilir bir çok duygu işlenebilirdi. Evet yazılmış biraz ama benim gözümde yeterli değildi. Ve bir diğer problem de ensest ilişki. Kitabın o kısımlarında sürekli 'ne gerek vardı bu sahnelere' derken buldum kendimi. Gerçekten ne gerek vardı? Yazar bir de ilişki ekleyeyim demek istemiş ama kitaptan soğutan bir detay olarak kaldı bende. Evet hayatta bunlar da var ama bu kitap konusu itibariyle yeterince çekiciydi buna gerçekten gerek yoktu. Daha fazla uzatmadan sonuna gelecek olursam birçok soru işareti kaldı bende. Babası bildiği adama ne olmuştu? Tamam annenin durumu açıklandı ama babaya neden yer verilmedi? Hadi burası hayal gücümüze kalsın, son sahnelerde kardeşini de yanına aldırtmak istiyordu ee ne oldu en son? Küçük kardeşinin hastalığı neydi, aileden nasıl ayrıldı? Büyüklüklerinden arada bahsetti ama kızımız ne oldu şimdi? Haylazlıkları ile bahsedilen iki erkek kardeşi daha vardı, birinin adı Sergio diğerinin adı bile anılmadı. Onlardan da bahsedilemez miydi? Kafamda çokça soruyla bitirdim. Kitap konusu itibariyle çekici ama işlenmesi noktasında eksikti benim için. Eğer yazar okuyucuyu daha fazla işin içine katmak ve birçok sorunun cevabını okuyucuya bırakmak istediyse, o zaman iyi iş çıkarmış oldu diyebilirim.