Monte Cristo Kontu
2026 10. kitabı
SPOİLER İÇERİR!!! Herkesin fazlasıyla beğendiği, övdüğü bir kitap olduğu için sanırım beklentim aşırı yüksekti, o yüzden beklentimi asla karşılamadı. Emin olmamakla birlikte okuduğum kadarıyla o dönemde yazar satır başına para alıyormuş, o yüzden bi yeri tarif ederken bile dört beş satır sürüyor, onun dışında siyasi kısmı bilmeyen kişi asla anlamıyor. Aşırı uzun olmasının dışında en önemli kısım Edmond intikam mı almış oldu şimdi ? Hayır birinin geçmişte yaptığı hatayı ortaya çıkarmak için mi 20 sene bekledi gerçekten, bunun için mi farklı kılıklara girdi ya da bu kişilerin geçmiş hatalarını ortaya çıkarmak mı "ohaaaa, nası intikam" dedirtiyor. Burada zekice tasarlanmış bir tasarı bilmiyorum Danglars'ın haydut kısmı hariç göremedim ben. Fernand ihanet etmiş onun ortaya çıkmasıyla intihar etti, Villefort eşinin herkesi zehirlemesiyle tüm ailesini kaybediyor, yıllar önce gömmeye çalıştığı oğlu ortaya çıkınca itibarı gidiyor. Yani şimdi bunlar gerçekten de Dante'nin aşırı zeki intikamları mıydı? Bilmiyorum kitap o kadar abartılınca gerçekten zeka üstü bir şeyler falan var sanmıştım. Morrel'e desteği, hapishane bölümleri fazlasıyla güzeldi , evet güzel senaryosu vardı ama dediğim gibi aldığı intikam bana sıradan geldi. Ayrıca kendini Tanrı gibi görmesi parayı harcama şekli de aşırı abartıydı. Mercedes ile karşılaşması ise çok ayrı bir fiyaskoydu, yıllar önce hapse giden hatta öldüğünü düşündüğün sevdiğin karşına çıkıyor ve sıfır tepki veriyorsun. Nasıl bir tepkisizlikdir bu ? Bu kitapla bir kez daha öğrendim ki her abartılan kitaba düşmemek lazım.
Monte Cristo Kontu (2 Cilt Takım)Alexandre Dumas · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202037,2bin okunma