Siyer'den Bunu Biliyor Muydun: -1-
— Hz. Ömer kırkıncı müslüman değildir. Darü'l-Erkam'ın kırkıncı öğrencisidir.
— Hz. Hatice'nin kölesi Meysere bir kadın değil bir erkektir.
— Hz. Ömer r.a canlı canlı kızını defnetmemiştir. Sadece "cahiliyet'te gömerdik" demekle olaya dikkat çekmiştir. Kızı Hafsa r.a cahilyette doğmuş birisidir.
— Hz. Ebubekir'in ismi cahiliyette Abdulkabe, İslam'da ise Abdullah idi. Tüm ailesi müslüman olan birkaç eşraftan sadece biridir.
— Hz. Peygamber'in a.s para kasası 3 kişi idi: Hz. Hatice, Hz. Ebubekir, Hz. Osman idi.
— Hz. Peygamber'in dadısı Ümmü Eymen Zeyd ibn Harise ile evlenip Üsame adlı bir çocukları olmuştur. Ümmü Eymen'in, Üsame'nin annesi olması halk arasında pek bilinmez.
— Hz. Peygamber a.s sadece Şam'a/Suriye değil aynı zamanda Yemen, Irak ve [bir kavle göre] Etiyopya'ya da/Habeşistan yolculuk yapıp ticaret etmiştir. Habeşistan'ı tercih etmesinde ve bilmesindeki hikmet budur.
— Hz. Peygamber'in a.s atının ismi "liza", devesinin ismi "kasva" ve katırının ismi "düldül" idi.
— Hz. Peygamber'in a.s oğlu İbrahim'in annesi Maria olup, Mısır imparatoru Mıkavkıs tarafından hibe edilmiştir.
— Hz. Peygamber'in a.s en fazla yaşayan erkek evladı İbrahim idi. 18 aylık iken vefat etti. Resulullah sav ona çok bağlanmıştı. Bu sebeple vefat ettiğide "bu acı uhud dağında olsa onu taşıyamaz" demişti.