Siyer'den Bunu Biliyor Muydun: -2- — Hz. Peygamber a.s ile Hz. Hamza süt kardeştir ve üstelik Hz. Hamza daha küçüktür.
Din

Abdulbasitt Abdussamedd

@Ayni_Rahh2655
Yanlış bilinen doğrular …
Siyer'den Bunu Biliyor Muydun: -1- — Hz. Ömer kırkıncı müslüman değildir. Darü'l-Erkam'ın kırkıncı öğrencisidir. — Hz. Hatice'nin kölesi Meysere bir kadın değil bir erkektir. — Hz. Ömer r.a canlı canlı kızını defnetmemiştir. Sadece "cahiliyet'te gömerdik" demekle olaya dikkat çekmiştir. Kızı Hafsa r.a cahilyette doğmuş birisidir. — Hz. Ebubekir'in ismi cahiliyette Abdulkabe, İslam'da ise Abdullah idi. Tüm ailesi müslüman olan birkaç eşraftan sadece biridir. — Hz. Peygamber'in a.s para kasası 3 kişi idi: Hz. Hatice, Hz. Ebubekir, Hz. Osman idi. — Hz. Peygamber'in dadısı Ümmü Eymen Zeyd ibn Harise ile evlenip Üsame adlı bir çocukları olmuştur. Ümmü Eymen'in, Üsame'nin annesi olması halk arasında pek bilinmez. — Hz. Peygamber a.s sadece Şam'a/Suriye değil aynı zamanda Yemen, Irak ve [bir kavle göre] Etiyopya'ya da/Habeşistan yolculuk yapıp ticaret etmiştir. Habeşistan'ı tercih etmesinde ve bilmesindeki hikmet budur. — Hz. Peygamber'in a.s atının ismi "liza", devesinin ismi "kasva" ve katırının ismi "düldül" idi. — Hz. Peygamber'in a.s oğlu İbrahim'in annesi Maria olup, Mısır imparatoru Mıkavkıs tarafından hibe edilmiştir. — Hz. Peygamber'in a.s en fazla yaşayan erkek evladı İbrahim idi. 18 aylık iken vefat etti. Resulullah sav ona çok bağlanmıştı. Bu sebeple vefat ettiğide "bu acı uhud dağında olsa onu taşıyamaz" demişti.
··2 alıntı·
Ne iyi ettiniz... Keyifle okudum 🫠🌸
Önceki 1 yanıtı göster
Hatice
Hatice
Nasıl okumam... çok kıymetli paylaşım olmuş 🙏🌸