2026 31. kitabı
Bayramdan sonra kaldığımız yerden devam! Herkese selamlar, bugün kitaplığımın yeni misafiri olan ve yazarından okuduğum ilk eser olma özelliğini taşıyan "Çırpınırken" ile geldim Kitabı bitirdiğimde içimde hem bir hüzün hem de sıcacık bir umut kaldı diyebilirim ​Bazen hayat bizi öyle yerlerden vuruyor ki, kendimize sığınacak bir kabuk örüyoruz. İşte Delfin tam da böyle bir karakter. Yıllarca kalbindeki o dinmeyen acıyla, gururuyla ve öfkesiyle yaşamış bir kadın Hayatındaki her şey eksilmiş, geriye bir tek canından öte tutunduğu oğlu Merih kalmış. Merih’in, Delfin’in kendini dünyadaki en sevgisiz hissettiği anda hayatına girmesi ve onunla birlikte sevginin yeniden filizlenmesi beni gerçekten çok etkiledi Bir annenin her şeye rağmen evladını sarıp sarmalaması, onu her an sevgiyle büyütmesi kitabın en duygusal yönlerinden biriydi. ​Hikayenin diğer tarafında ise başarılı oyuncu Derin Uçar var Yıllardır kayıp olan karısından bir iz, bir haber bekliyor. Ve o beklenen haber nihayet geliyor: Karısı ülkeye dönmüştür! Ama bu dönüş beraberinde yıllardır saklı kalan büyük sırları da getiriyor. Derin, öldü sandığı oğlunun aslında hayatta olduğunu öğrendiğinde yaşadığı o karmaşa; bir yanda öfke, bir yanda tarifsiz bir sevinç... Ama her şeyin ötesinde o sönmeyen büyük aşk! Derin, ne yaşanırsa yaşansın o kadını hala seviyor ve tek bir şey istiyor: Gerçek bir aile olabilmek ​Kitap boyunca o "ikinci şans" ihtimalinin peşinden gitmek beni çok heyecanlandırdı. İnsan gerçekten ne kadar uzağa giderse gitsin, kalbindeki sessizlikte bile o aşk yaşamaya devam ediyormuş Özellikle kitaptaki şu söz altını defalarca çizilecek cinsten: "Kendini reddedersen ne kalır senden geriye?" Bu cümle üzerine sayfalarca konuşulabilir; insanın kendi benliğine, yaralarına ve geçmişine sahip çıkmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım. ​Eğer kalbinize dokunacak, sizi derin düşüncelere sevk edecek ve sevginin iyileştirici gücüne inandıracak samimi bir hikaye arıyorsanız bu kitaba mutlaka şans verin derim Okurken sanki karakterlerle yan yana yürüyormuşum gibi hissettim, dili o kadar yalın ve içten ki sayfalar su gibi akıp gidiyor #önerimdir
ÇırpınırkenDeniz Uzay · İkinci Adam Yayınları · 20265 okunma
💖💖💖💖