Puan vermedi·360 syf.··Beğendi
···Okunma: 28 Mart 2026 02:49 Nina, koruyucu ailelerin yanında büyümüş, erken yaşta ailesi tarafından terk edilmenin acısını tatmış bir genç kızdır. Henüz 16 yaşındayken sadist bir katil tarafından kaçırılır ve ağır işkencelere maruz kalır. Ancak Nina, mucizevi bir şekilde katilin elinden kaçmayı başarır. Bu olay, hayatının dönüm noktası olur; yaşadığı dehşeti başkalarının yaşamaması için adalet dağıtmaya karar verir .Yıllar geçer, Nina azmi sayesinde FBI ajanı olur. Travmalarını profesyonel bir zırha dönüştürse de geçmişi peşini bırakmaz. Nina’nın kurtuluşu, katil için yarım kalmış bir işe dönüşmüştür. Onu yeniden ele geçirmek isteyen katil, Nina’nın dikkatini çekmek ve onu saklandığı yerden çıkarmak için vahşi bir oyun başlatır.Katil, Nina’nın 16 yaşındaki halini anımsatan; evden kaçmış veya terk edilmiş 16 yaşındaki genç kızları hedef alarak seri cinayetler işler. Olay mahallerinde sadece Nina’nın çözebileceği kişisel ve karmaşık şifreler bırakmaktadır. Nina, kendi ekibiyle birlikte bu cinayetleri araştırırken hem mesleki yeteneklerini kullanmak hem de bastırdığı korkularıyla yüzleşmek zorundadır.
Savaşçı Kız, son zamanlarda okuduğum en nitelikli polisiyelerden biri oldu. Kitabı benim için diğerlerinden ayıran en temel özellik, yazarının gerçek hayatta emekli bir polis olması. Mesleki tecrübenin getirdiği o gerçekçi dokunuş, hikayenin her satırında kendini hissettiriyor.Olay örgüsü en ince ayrıntısına kadar titizlikle işlenmiş. Yazarın sahadaki deneyimi, kurguyu bambaşka bir boyuta taşımış. Ayrıca çevirinin başarısı, bu akıcılığı taçlandıran unsurlardan biri.Hikayenin merkezindeki genç kızın yaşadığı tüm travmalara ve karanlığa rağmen pes etmemesi, doğru yolu seçmesi çok etkileyici. Kitabın sadece bir suç dosyası değil, aynı zamanda bir direnç hikayesi olması benim için büyük bir artıydı.Aşkın yüzeysel ve kararında bırakılması, odak noktasının tamamen gizem ve olay örgüsü üzerinde kalmasını sağlamış. Gereksiz yan hikayelerle boğulmayan, tertemiz ve sürükleyici bir anlatımı var.Kitap sadece bir katilin peşinde koşmuyor; aynı zamanda farklı ve önemli toplumsal konulara parmak basarak okuyucuyu düşündürüyor.
Polisiye türüne meraklıysanız veya bu türe sağlam bir giriş yapmak istiyorsanız Savaşçı Kız kesinlikle kitaplığınızda olması gereken bir eser. Spoiler vermeden şunu söyleyebilirim: Başından sonuna kadar elinizden bırakamayacağınız, her sayfası özenle kurgulanmış bir başyapıt. Umarım yazar bu karakterin veya bu evrenin devamını getirir!