2026 21. kitabı
Okunma: 27 Mart 2026 02:51
Engereğin Gözü Tüm kitaplarını okuduğumu düşündüğüm, ilk kitabını ise yeni bitirdiğim Zülfü Livaneli ye sevgilerle…. #zülfülivaneli ‘nin de dediği gibi bu bir tarihi roman değildir. Sarayda makam ve gücün insanı nasıl bir engereğe dönüştürdüğünü anlatır. Anlatıcımız erkekliği elinden alınmış Habeşli köle Süleyman… O da Harem-i Hümayunun en önemli kişisi, harem ağası olunca sarhoşlaşmış, bu durumun gelip geçici olacağını anlamamıştır . Padişahdan nefret etmiş, ona acımış, onu sevmiş, ondan intikam almak istemiş, onun eteğini öpmüş, onun cariyesi Gülbeden’i kıskanmış, ölümden korkmuş, yedi yaşındaki yeni padişaha dalkavukluk etmiş, sarayın entrikalarını görmüş…. Özgürlük ve iktidar uğruna verilen mücadeleler arasında bir insandır Habeşi. “Yaşam nerede bitiyor, ölüm nerede başlıyor.” Sarayda bunu anlayacak kadar uzun yaşamış yine de anlamamıştır. Bir kölenin üslubunu yakalamak kolay değildir, kitabı o dönemi düşününce oldukça başarılı buldum. Okuyun güzel insanlar. #engereğingözü #şuleturan #kitapönerisi #kitaptavsiye
İnsanlar ve Duygular
Engereğin GözüZülfü Livaneli · İnkılâp Kitabevi · 202124,8bin okunma