Bugün sizlere özel bir şiir kitabıyla geldim. @sidikacalarslan.fotografiyazan ’ın kaleme aldığı “Güneşin Işığı Kalemime Dokundu”, sadece bir şiir kitabı olmanın ötesinde, okurunu derin bir içsel yolculuğa ve toplumsal bir hassasiyete davet eden çok katmanlı bir eser. Şair, kelimeleri birer anahtar gibi kullanarak hayatın gizli kalmış kapılarını aralarken, kullandığı sade ama bir o kadar da vurucu dil sayesinde okuyucuyla arasında çok samimi bir bağ kurmayı başarıyor. Kitapta anahtar ve kapı metaforları üzerinden şekillenen kendini arayış süreci, maneviyatla harmanlanarak okuru yormadan düşündüren, dingin bir atmosfer sunuyor.
Eserin duygusal derinliğini artıran en önemli unsurlardan biri, çocukluk temasına yüklenen anlamlardır. Çocukluk burada yalnızca geçip gitmiş bir zaman dilimi değil; insanın her daim koruması gereken saflığı ve özü olarak tasvir ediliyor. “Gölge ve Çocuk” gibi şiirlerde karşımıza çıkan hüzün ve masumiyet, her yaştan okurun kendi içindeki çocuğa dokunmasını sağlıyor. Bununla birlikte şair; Anadolu’nun köklü kültürü, vatan sevgisi ve aile bağları gibi değerleri de büyük bir ustalıkla dizelerine taşıyor. Özellikle babaya duyulan özlem ve merhametin işlendiği bölümler, kitabın en etkileyici durakları arasında yer alıyor.
Görsellerle desteklenen zengin anlatımıyla hem göze hem de kalbe hitap eden bu çalışma, doğanın şefkatini, aşkın en duru halini ve insanın öze dönüş çabasını bir araya getiriyor. Süslü ve karmaşık ifadelerden kaçınıp yürekten gelen bir sesle yazılmış olması, okuma zevkini daha da arttırıyor. Yazarımızın emeğine, yüreğine sağlık. İyilikle ve kitapla kalın.