Disleksi üzerine yazılmış Harflerin Dansı kitabının daha küçük çocuklar için (6+) yazılmış versiyonu Bende Disleksi Var kitabı.
Bu kitap; okula başlamak, öğrenmek için çok heyecanlı olan, disleksi olduğunu anlayan bir kız çocuğunun nasıl bu işin üstesinden geldiğini sade, öz bir şekilde okuyucuya sunuyor. Aslında disleksinin ne olduğunu, yaşanılanları ve üstesinden gelinebilecek bir rahatsızlık olduğunu çok güzel anlatmış. Anlatıyı küçük bir kızın ağzından dinliyoruz. Görseller çok sıcak, harika.
" Günler geçip gidiyor, okumakta hala zorlanıyorum ve gerçekten çok üzülüyorum. Neden ben de diğer çocuklar gibi olamıyorum? Neden okuyamıyorum? Belki de çok iyi okuyamamın bir sebebi vardır: Disleksi."
"Başta korktum. Fakat sonra öğretmenim okuma yazma öğrenmemin diğer çocuklara göre sadece biraz daha uzun süreceğini açıkladı. Dislektik olmam akıllı olmadığım anlamına gelmiyormuş, başka şeyleri iyi yapamayacağım anlamına da gelmiyormuş. Biraz fazla destek ve epeyce pratikle çok daha iyi, hatta diğer çocuklar kadar iyi okuyabilirmişim."
Disleksi tanısı konmuş birçok ünlü isim olduğunu biliyor musunuz? Albert Eintein, Thomas Edison, Leonardo Da Vinci, Beethoven, Walt Disney, Noel Gallagher.
" Okumayı, yazmayı öğrenmek mümkündür. Uygun eğitimle, birebir danışmanlıkla, çok çalışarak, kararlılıkla, olumlu destekle disleksi tanısı konmuş bütün çocuklar başarılı olabilir."
6 yaş ve üzeri için.
Tubitak Yayınlarından çıkan bu kitabı Jennifer Moore-Mallinos yazdı, Marta Fabrega resimledi.