···Okunma: 29 Mart 2026 00:24 yazarın notunu bırakmak istiyorum sadece.
merhaba. baştan başladınız, çok etkileyici. ben genellikle ortadan başlarım ve önsözleri hiç okumam. bir kitap yapmış olmam şaşırtıcı çünkü kitap okuma konusunda iyi değilim. işin doğrusu hep resim olsun istiyorum, bir ada gibiler, sözcüklerin denizinde onlara sığınabiliriz.
bu kitap herkes için, yediden yetmişe -bazen kendimi her ikisi gibi hissediyorum. dilediğiniz yerde, dilediğiniz zaman içine dalacağınız bir kitap olsun istiyorum. istiyorsanız ortasından başlayın. sayfalarına yazın. köşelerini kıvırın, okunduğu anlaşılsın.
çizimler çoğunlukla bir çocuğu, bir köstebeği, bir tilkiyi ve bir atı konu alıyor. onlarla ilgili birkaç şey anlatacağım size -ama eminim benim görmediğim şeyler göreceksiniz burada, o yüzden hızlı geçiyorum.
köstebek ilk ortaya çıktığında çocuk yalnızlık çekiyor. vahşi doğaya bakarak birlikte zaman geçiriyorlar. bence vahşi doğa biraz hayat gibi -bazen korkutucu olabiliyor ama güzel.
dolaşırlarken tilkiyle karşılaşıyorlar. eğer bir köstebekseniz, bir tilkiyle karşılaşmak sizin için asla kolay olmayacaktır.
çocuğun kafasında bir sürü soru var. köstebekse durmadan pasta istiyor. tilki genellikle sessiz ve hayat onu incittiği için temkinli.
at, hepsinin karşılaştığı en büyük, aynı zamanda da en yumuşak huylu şey.
bizim gibi onlarda birbirlerinden farklı, hepsinin kendine özgü zayıflıkları var. kendimi dördünde de görebiliyorum, belki siz de göreceksiniz.
maceraları baharda, bir an kar yağarken öbür an güneşin çıktığı bir zamanda geçiyor, hayat da biraz böyle - bir anda değişebiliyor.
umarım bu kitap sizi belki de daha cesurca yaşamaya, kendinize ve başkalarına daha iyi davranmaya yönlendirir. ihtiyacınız olduğunda da yardım istemeye cesaretlendirir -her zaman cesaret isteyen bir şeydir bu.
kitabı yaparken hep şunu düşündüm, ben kimim ki böyle bir işe kalkışıyorum? ama atın da dediği gibi: “aslında herkes el yordamıyla ilerliyor.” o yüzden ben derim ki kanatlarınızı açın ve hayallerinizin peşinden gidin -bu kitap benim hayallerimden biri. umarım beğenirsiniz, çok sevgiler.
teşekkür ederim. Charlie.