Puan vermedi·471 syf.····Okunma: 29 Mart 2026 14:58 Gerçekten çok boğuldum ve sıkıldım şu kitabı bitirinceye kadar. Bu şahsı düşüncemdir. Kimse benim düşünceme göre bu kitabı okumaktan vazgeçmesin. Sadece bu benim şahsi düşüncemdir. Kendi tecrübelerim ve okuyup yaşanmışlığıma göre böyle değerlendirmemdir - diye anlayınız.
Sonuç olarak kitap hakkında söyleyeceklerim budur. Bundan Önce Selahattin Çelik`in Dinler Tarihi kitabını okumuştum "Karşılaştırmalı Dinler Tarihi" bir müslüman olarak şu kitabın yazarından daha objektiv yazmıştı. Ama bu kitap ne kadar objektiv "gözükmeye" çalışsada öyle olmadığı gün gibi ortadaydı maalesef.. Konu İslama gelince "alaycı" yahut "iftiraya" kadar gidecek fikir ve düşünceler barındırıyordu ve çok bozuluyordum buna. Asılda müslüman olduğum için değil.. Asıl mesele yargıladığı ve alaya aldığı konularda ne kadar eksik olduğunun bilincinde ve farkındalığında olmam idi.. Ve bu yüzeysel bilgiyle yaptığı şeyleri yüzeysel bilgi olarak okuyanlara yuttura bileceği kaygısı da canımı sıkıyordu.
Sonuç olarak konu İslam olunca İslam hakkında çok yüzeysel ve çok eksik bilgileriyle radikal bir bakış açısına sahip biridir.
Kitabın içinde alıntılarda paylaştığım gibi bazı hoşunuza gidecek sözler de bula bilirsiniz.