Üç Öykü
2026 7. kitabı
Okunma: 29 Mart 2026 15:15
Sevgili okurlar, sevgili yazarlar, sevgili Viyanalılar, sevgili Berlinliler, sevgili Romalılar... Sahaf Mendel adlı eser, ana novellanın (Sahaf Mendel) dışında iki küçük öykünün (Görülmeyen Koleksiyon ve Unutulmayacak Bir İnsan) de yer aldığı küçük bir kitaptan oluşuyor. Üç öyküyü de aşırı derecede beğendim. Kendi iç dünyasında yaşayan ve bırak dünya, ülke gündemini bir masa ötesinde yaşanan olaylardan bile haberi olmayan Sahaf Mendel'in; uzun yıllardır sakladığı koleksiyonu ile yaşam arasında güçlü bir bağ kuran yaşlı ve kör bir savaş gazisinin; insan evrimine ters olacak şekilde hayatını iyiliğe adamış, normal yaşayanlara aykırı gelen mucizevi insan Anton'un hikâyelerini okurken bir yandan düşünüp bir yandan sorgulayacaksınız. İyi okumalar diliyorum. NOVELLA; edebiyatta kısa öyküden (hikaye) daha uzun, ancak romandan daha kısa olan, olay örgüsü ve karakter gelişimi açısından bu ikisi arasında yer alan anlatısal kurgu türüdür. Türkçede genellikle "uzun öykü" veya "kısa roman" olarak adlandırılır.
Sahaf MendelStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202412,8bin okunma