2026 42. kitabı
Okunma: 29 Mart 2026 15:14
Kitabın tüm kurgusu tek bir evrensel yasaya dayanıyor:Çekim Yasası.Kitaba göre düşüncelerimiz birer manyetik sinyaldir ve benzer enerjileri kendimize çekeriz.İste, İnan, Al: Kitap, başarıya giden yolu bu üç adımlı sürece indirger.Düşünce Gücü: "Neyi düşünürsen onu yaşarsın" mantığıyla, odağımızı korkulardan ziyade arzularımıza çevirmemiz gerektiğini savunur.Görselleştirme: Zihinde canlandırmanın, istenen gerçeği fiziksel dünyaya getirmek için en güçlü araç olduğu belirtilir."The Secret"ın dünya çapında bir fenomene dönüşmesinin geçerli sebepleri var:Pozitif Bakış Açısı: İnsana kendi hayatının sorumluluğunu alma duygusu verir. Kurban psikolojisinden çıkıp "yaratıcı" rolüne soyunmayı teşvik eder.Umut ve Motivasyon: En umutsuz anlarda bile zihinsel bir değişimle kapıların açılabileceği fikri, okuyucuya büyük bir moral desteği sağlar.Erişilebilirlik: Ağır felsefi terimler yerine, herkesin anlayabileceği, akıcı ve heyecan verici bir dil kullanır.Kitap, popülerliği kadar yoğun eleştirilere de maruz kalmıştır:Eylem Eksikliği: Kitap "istemeye" ve "hissetmeye" o kadar odaklanır ki, somut çaba ve stratejik çalışma kısmını biraz gölgede bırakır. Sadece düşünerek bir Ferrari sahibi olunamayacağı gerçeği, en büyük eleştiri noktasıdır.Bilimsel Dayanak: Kitapta geçen "kuantum fiziği" atıfları, çoğu bilim insanı tarafından kavramların bağlamından koparılarak "sözdebilim" (pseudoscience) yapılması olarak değerlendirilir.Suçluluk Duygusu: Yasayı katı bir şekilde uygularsanız, başınıza gelen kötü olaylar için (hastalık, kaza vb.) "yeterince pozitif düşünmedim" diyerek kendinizi suçlamanıza neden olabilir.The Secret, bir fizik kitabı veya akademik bir tez değil; bir motivasyon manifestosudur. Eğer içeriğindeki "istek" kısmını, gerçek dünyadaki "disiplinli çalışma" ile birleştirebilirseniz,zihinsel dönüşümünüz için harika bir yakıt olabilir. Ancak her şeyi sadece evrenden beklemek, hayal kırıklığına yol açabilir.Zihninizi temizlemek ve hedeflerinize odaklanmak için okuyun, ancak ayaklarınızı yerden kesmeyin.
The SecretRhonda Byrne · Mia Basım Yayın · 200712,6bin okunma