Puan vermedi·120 syf.··Beğendi
···Okunma: 29 Mart 2026 23:30 Mücadele çok önceden Adem(as) ve şeytan(iblis) arasında başladı. İyi kötü, güzel çirkin yani zıtlık insalığın varolmasında başladı. Yani insanlık tarihi başladı ve savaş da başlamış oldu. Şeytanla olan savaş ikiye katlandı ve nefisle devreye girdi
Mücadelemiz ağır. Hem de çok ağır. Lakin tek değiliz Allah Teala yanımızda bize güç kuvvet veriyor nasıl mı? Sen benim yolumda ol benim yolumdan sapma ben her daim senin yanında olacağım buyuruyor ve bize sevdiği insanları önder kılıyor başta Peygamber Efendimiz (sav) bir uyarıcı bir müjdeleyici.
İyi insan olmanın, merhametli olmanın yollarını bizler Allah tarafından seçilmiş has kullar sayesinde öğreniyoruz işte bu kitap da bize bunu anlatıyor. Dünya gibi leş olan bir yerde şeytan ve nefsin kölesi olmamamızı öğütlüyor. Okuyup hayatımıza tatbik edeceğimiz zaman kazanan bizler olacağız.
Bu kitap doğruluğu, Allah'a yakınlığı, merhametli olmayı, mutluluğu bize ilmek ilmek işliyor.Kötüyü iyilikle anlatıyor güzeli çirkinlikle okuyan kişinin ruhunu kaplayan bir huzur tarif olmayı mutmainlik oluyor kalpte. Bu satırların sahibi bütün insanlığa sesleniyor huzur kalpte kalpteki iyilikte, davranıştaki güzellikte ve ruhtaki sadelikte diyor.