18 yaşındaki Selin’in öldürülmesinin ardından 14 yıl geçmiştir. Selin’in katili ya da katilleri bulunmadan dava dosyası kapatılır. Üstelik Nisan, o dönemde sunuculuğunu yaptığı programda bu konuyu ele almak istemiş olsa da buna izin verilmemiştir.
Cinayetin üzerinden tam tamına 14 yıl geçmiştir. Nisan’ın hayatı iyice karmaşık bir hale gelmişti. Sunuculuğunu yaptığı programın yapımcısı olan ve boşanma aşamasına girdiği eşi, başka bir kadınla birlikteydi. Nisan’ı aldatmakla kalmaz, işinden kovdurup yerine sevgilisini koyar.
Hem evliliğini hem işini kaybeden Nisan, gördüğü bir haber sayesinde geçmişi yeniden deşip 14 yıl önce faili meçhul olan Selin cinayetini araştırmaya başlar. Bunun için geçmişte bıraktığı ve onu aldattığı için ayrıldığı polis olan eski sevgilisi Mert’i aramaya karar verir.
Mert elbette ki Nisan’ın bu mücadelesinde onu yalnız bırakmaz. 14 yıl sonra katili bulmak için birlikte araştırmaya başladıkları bu cinayet dosyası, şimdi de katilin onların peşine düşmesiyle iyice içinden çıkılmaz bir hal almaya başlar.
Evet, katil tahmin etmediğim biriydi Kitabın kurgusunu, konusunu çok sevdim. Nisan’ın karmaşık hayatının içindeki güçlü duruşu inanılmaz hoşuma gitti. Mert ile atışmalarını okudukça, onlar için boşa geçen zaman için üzüldüm. Gerçekten harika bir uyum içindeydiler. Hikayeyi bir kac bölüm katilin ağzından okumak kurguyu daha da ilginç hale getirmişti.
Gerilim ve polisiye sevenler kitabı incelesin derim. Ben sevdim, umarım siz de seversiniz