2026 19. kitabı
Herkese merhaba Bugün sizlere çok severek okuduğum bir kitaptan bahsetmeye geldim Şimdi hep birlikte keyifli bir yolculuğa çıkacağız(Keyifli şüpheli) Ama öncesinde çok önemli bir soruya cevap vermeniz gerekiyor, herkesin mutlaka çok istediği bir dileği vardır. Peki siz gerçekleşmesinin imkansız olduğunu düşündüğünüz hangi hayaliniz için bir milyon dolar vermeyi kabul ederdiniz? Ve unutmayın sizin için imkansız olan bizim için imkansız değildir Gerçekleşmesini istediğiniz hayallerinizi deneyimlemeye hazırmısınız öyleyse MIRACLE 'ye hoş geldiniz lütfen keyfinize bakın ve bu şahane gezinin tadını çıkarın O gün her zamanki gibi sıradan bir gündü hayalleri, istekleri ve yaşam tarzları birbirinden farklı bir grup insan hayallerine ulaşmak ve imkansızın ötesine geçebilmek için muhteşem bir geziye katıldılar ilk başta herşey çok güzeldi insanlar doyasıya eğleniyorlar ve anın tadını çıkarıyorlardı, bir kişi hariç onun tek istediği (neyse o kısım okuyacak olanlara sürpriz olsun) Ve işte o an, vakit gece yarısını geçtikten sonra işler karışmaya başladı. Yatta görevli olan mürettebatın tuhaf hareketleri, denizin dalgalanmaya başlaması ve parlak gökyüzünde nereden geldiği belli olmayan bulutlar. Bir anda herşey tersine döndü, rüzgar şiddetini artırıp fırtınaya dönerken denizin hırçın dalgaları görkemli yatı bir oyuncak misali oradan oraya sürüklemeye ve parçalamaya başladı. Kurtulmaya çalışan insanların çığlıkları kulakları tırmalarken karanlığın ortasında tam bir can pazarı yaşanıyordu, etrafa dağılan cesetler yaşanan dehşet anını içinden çıkılmaz bir hale getiriyordu kurtulmak için tek bir yol vardı. Beşyüz metre ileride etrafı dik kayalıklarla çevrili bir ada o an için en güvenli yer orasıydı, en azından onlar öyle zannediyordu asıl felaket ve dehşet o, adaya çıktıktan sonra başladı, en başa dönme şansları olsa o fırtınada boğularak ölmeyi tercih ederlerdi çünkü kapana bir kere girenlerin o adadan canlı ihtimali yoktu Turing Kapanı psikolojik gerilim ve bilim kurgunun bir arada harmanlandığı hatta bilimin ve yapay zekanın geldiği son noktayı en tehlikeli biçimde anlatan bir kitap Şimdiye kadar bu tarzda okuduğunuz tüm kitapları bir kenara bırakın, çünkü henüz Turing Kapanında sıkışıp kalmadınız ve henüz hayatınızın sonsuza kadar değişmesine sebep olacak o dileğinizi yada hayalinizi hiç kimseye söylemediniz Eğer dikkatli olmazsanız bu adada aklınızı kaybedebilirsiniz, o yüzden mümkün olduğunca sakin kalmanız gerekiyor(o nasıl olacaksa) çünkü burada zaman kavramı tamamen ortadan kalkıyor. Bu kapana sıkışanların bir kısmı vahşice öldü, bir kısmı delirdi, geriye kalanlar da her an aklını kaybedebilir(buna kitabı okuyanlar da dahil) Bu adadan sağ çıkmak istiyorsanız Mira'ya dikkat edin, güveneceğiniz insanları dikkatli seçin ve ne olursa olsun karanlık mağaralardan uzak durun Turing Kapanı ve karakterlerle ile ilgili anlatılacak çok fazla şey var ve hepsini burada paylaşmam imkansız (umarım bu dediğimi Mira duymamıştır) bu sebeple çok kısa bahsedeceğim. Mira'dan ilk başta şüphe ettim, kitabın sonuna doğru da bu şüphelerim konusunda ne kadar haklı olduğumu gördüm, gerçi son anda Mira kendine gelip olayları toparladı biraz ama kıyamet çoktan kopmuştu ben asıl şoku Mira'nın aslında kim olduğunu daha doğrusu ne olduğunu öğrendiğimde şaşırdım Sonra Kosta var, yat battığı sırada yaptığı bir hareket tüm şüphelerimi onun üzerine çekmeme sebep oldu. Ama bunda benim hiçbir suçum yok söz konusu gerilim olunca benim kafam farklı çalışıyor Can ne kadar üzgün olursa olsun ona asla anlayış gösteremedim, Melis'e biraz kızsam da o an ki gerilimden doğru düşünmek zaten mümkün değil, Levent hiç kusura bakma Melis sana ne yapsa hakkı var okuduğum bazı şeylerden sonra benim bile sana iki tokat atasım geldi Süheyla hanımın yaşadıkları da hiç kolay değil ona da çok üzüldüm diğer karakterler de size süpriz olsun Son olarak bu kitabı okuyup bitirdiğinizde size saatler geçmiş gibi de gelebilir, günler geçmiş gibi de gelebilir, hatta zaman durmuş da olabilir, belki de anda sıkışıp kaldınız ve kitabı hâlâ bitiremediniz, yada kitap elinize hiç gelmedi zihniniz size oyun oynadı, işin aslını öğrenene kadar oturup kafayı yiyin
Turing Kapanıİlkim İpek · Theseus Yayınevi · 202513 okunma