Merhabalar
Baltalı Hano Osmanlı döneminde yaşamış bir seri katil. Bu kitapta da bu olaydan hareketle yazılmış. Kitap güzel her türlü okutuyor. Okumaya başladığında elinden bırakmak nerdeyse imkansız. Gerçi okurken olayları çözmeye çalışmak da keyifliydi. Kitapta Baltalı Hano kim acaba nasıl bir bağlantı kurulacak diye merak etmeden duramıyor insan. Karakterler bir hayli vardı ama okudukça oturuyor karakterler ve olaylar.
Zengin bir ailenin kızı olan Hanzade tecavüze uğruyor ve öldürüyor hapse giriyor orada güçlü bir kadın oluyor. Birde çocuğu oluyor ve onu korumak pahasına intikam peşine düşüyor. Hapse düşüyor orada da güçleniyor hapisten çıktıktan sonra ise büyük bir plan yapıyor ve intikamını almak istiyor. Kitabın diğer kahramanı ise Komiser Muharrem zeki ve çevik bir karakter. İşinde de çok başarılı. Kitapta bu iki karakterin kendince yöntemlerini de görüyoruz.
Çok detay vermek istemiyorum mutlaka okuyun. Beni üzen kısmı bu olayın gerçek olması adaletin olmadığı yerde bir kadının adaleti sağlamaya çalışması. bir annenin zorluklardan "nasıl güçlü" çıkabileceğini ve imkansızlıkları "ne kadar inançlı" bir şekilde alt edebileceğini okuyucular ile paylaşıyor.
"Komiser Muharrem Baltalı Hano'nun Peşinde" romanında her hamlesini titiz bir şekilde kurgulayan iki karakterin, birbirlerine yaptıkları usta işi akıl oyunlarını okuyacaksınız. Kitapla kalın.