2026 15. kitabı
Kalbi Samanla Değil, Şefkatle Çarpan Bir Dostluk: "Korkuluğun Dostu" Selam anneler, kitap kurdu minikler ve çocuk kitabı sevenler Bugün sizi, çizimlerine bakarken dalıp gideceğiniz, hikayesini okurken ise kalbinizin pır pır edeceği bir şaheserle tanıştırmak istiyorum: Korkuluğun Dostu. Kadir Koç etiketiyle çıkan bu kitap, The Fan Brothers’ın o büyüleyici dünyasının en naif örneklerinden biri. Aslında bir korkuluğun görevi bellidir: Korkutmak. Ama bu hikayede korkuluk, doğasına aykırı bir şey yapıyor ve avucuna düşen yardıma muhtaç, minik bir kargayı korkutmak yerine ona kucak açıyor. :Düşman" olarak kodlanan iki canlının, şefkatle nasıl sıkı dost olabileceğini o kadar zarif anlatıyor ki okurken etkilenmemek elde değil... Korkuluğun o minik yavruyu ceketinin içinde saklayıp büyütmesi, günü geldiğinde ise sevginin "özgür bırakmak" olduğunu kabullenmesi bizi çok duygulandırdı. Her sayfa bir tablo titizliğinde. Çocukların estetik algısını geliştirmek için mükemmel bir seçim! Mevsimler değişse de, kışın ayazı gelse de gerçek dostluğun içimizi her zaman ısıtacağını hatırlatan bu masalsı yolculuk, bizim kütüphanemizin baştacı oldu. Peki sizin "okuduktan sonra uzun süre etkisinden çıkamadığınız" o özel çocuk kitabı hangisi? Yorumlarda buluşalım, listelerimizi güncelleyelim! Kadir Koç @thefanbrothers #KorkuluğunDostu #KetebeÇocuk bkmkitapcom
Korkuluğun DostuBeth Ferry · Ketebe Yayınları · 202416 okunma