Kaybedenlerin ve Kalbi Kalanların Hikayesi
2026 20. kitabı
Okunma: 30 Mart 2026 21:38
Tarık Tufan bu romanında, modern şehir hayatının gürültüsünde nefes almaya çalışan, geçmişin yüklerini omuzlarından atamamış insanların iç dünyasına ayna tutuyor. Kitap, klasik bir aşk romanından ziyade, "aşka ve inceliğe yer kalmayan" bir dünyada hayata tutunma çabasını anlatıyor. Yalnızlık ve Yersiz-Yurtsuzluk: Romanın kahramanı, kalabalıklar içinde kendi yalnızlığına hapsolmuş, aidiyet duygusunu yitirmiş bir karakter. Şehir onun için sadece bir mekan değil, anıların ve hayal kırıklıklarının çarpıştığı bir labirent. Geçmişin Prangaları: Yazar, karakterin bugünkü çıkmazlarını geçmişteki kırılmalarla bağdaştırıyor. "Affedememek" ve "unutamamak" kitabın ana damarlarını oluşturuyor. Modern Dünya Eleştirisi:İnsan ilişkilerinin mekanikleştiği, hızın ve maddiyatın her şeyi yuttuğu bir düzende; samimiyetin ve gerçek duygunun nasıl dışlandığını çarpıcı bir dille işliyor. Tarık Tufan’ın imzası olan "yaralı ama dik" üslup burada da hakim. Okuru yormayan ama her cümlesinde durup düşündüren bir ritmi var. Hikaye aksiyondan ziyade karakterin iç hesaplaşmaları üzerinden yürüyor. Bu da ben de sanki birinin günlüğünü okuyormuş hissi uyandırdı. Sonuç Olarak: Aşıklara Yer Yok, hayata kıyısından bakanların, büyük idealler yerine küçük ama sahici huzurların peşinde olanların kitabı. Eğer insan ruhunun karanlık dehlizlerinde dolaşan ama sonunda bir parça ışık arayan hikayeleri seviyorsanız, bu kitap tam o boşluğu doldurabilir.
Âşıklara Yer YokTarık Tufan · Doğan Kitap · 20234,537 okunma
Bu kadar güzel anlatılırdı. 👍