ONURSUZ BİR HAYAT VE SEFİL BİR SON
2026 17. kitabı
SABER hayat kadını bir kadının gayr ı meşru cocuğu.Ölürken oğluna zengbabası SEYİT RAHİMİ bulmsını bu yolla rahat yaşayabilecegini söyler.Babasını gazete ilamı ile sınırlı maddi imkanı yüzünden 3. sınıf bir otelden sürdürürken kaldığı otelin yaşlı adamın genç işveli karısı KERİME ile odasında sürekli birlikte olurlarken bir yandan da gazetede çalışıp bir yandanda eğitine devam eden saf temiz ELHAM tanışışıp önce arkadaş arkadaşlıkları karşılıklı aşka dönüşür. Kerime zengin yaşlı kocası HALİL i öldürürse serveti birlik yiyerek aşk yaşama vaadi ile cinayeti işletiyor. Masum Elham o sırada maddi zorluk içinde olduğundan evlilik ve iş için Sabere takılarını sermaye olarak sunsa da artık pisliğe bulanmış Saber ,pişman olsa dageri dönülmez yoldadır. Eski kocası ile kendisine cinayeti işlettirip kullanıldığını düşüncesiyle bu defada Kerimeyi öldürür.Artık itiraftan başka yol kalmayarak idamını bekler. Bu arada Erhamın tuttuğu avukat vasıtası ile babasının tam bir zamparalık sefil hoyrat bir hayat sürmekte olduğunu öğrenir. Değişik ibretlik bir hikaye. İki aşktan mahrum,idama mahkum sefil bir son... Özellikle diyaloglarda bir standartın olmaması anlamada zorluk oluşturmakta.Kısa sürede okudum ama , Bana aman aman nobellik bir kitap hazzı vermedi açıkçası.
ArayışNecib Mahfuz · Hitkitap Yayıncılık · 201248 okunma