Hikayemiz, Osmanlı döneminin bilinen ilk kadın mafyası Baltalı Hano’nun gerçeklere dayanan, sarsıcı hayatı etrafında şekilleniyor.
Zengin ve şımarık bir genç kızken uğradığı saldırı sonrası hayatı altüst olan Hano, kendi adaletini ararken hapishanede efsanevi bir ekibin temellerini atıyor: Kabadayı Ligor, Seyfi, Tilki Ali, Fahriye, Barut Necmi, Fuat ve Hayalet Kadir... Peki, bu "ölümcül" ekip neden bir araya geldi?
Zekaların Çarpışması
Diğer tarafta ise hiçbir vakayı cevapsız bırakmayan, kendine has teknikleriyle tanınan Komiser Muharrem var. Tek bir amacı var: Baltalı Hano’yu yakalamak!
Kitap boyunca iki keskin zekanın birbirini alt etmeye çalışmasını, yer yer bu çarpışmanın farklı duygulara evrilmesini hayranlıkla okuyoruz. Akıl oyunları o kadar ustaca işlenmiş ki, her sayfada "Şimdi ne olacak?" demekten kendimi alamadım.
Neden Okumalısın?
Bu kitap bize en can alıcı soruyu sorduruyor: Adalet nedir?
Kendi adaletini sağlamaya çalışan acılı bir annenin mücadelesini okurken, ona hak vermemek neredeyse imkansız...
"-Siz adalete inanıyor musunuz?
-Adalete inanmıyorum, çünkü güç kimin elindeyse, adalet denilen palavra da onun kurallarına göre işliyor."
Eğer tarihin karanlık sokaklarında, zeka dolu bir kovalamacaya ortak olmak istiyorsanız bu kitabı mutlaka listenize ekleyin!