HAKAN YÜKSEK - KIRILAN SESSİZLİK
Merhaba arkadaşlar
Mart ayının son kitabı ile geldim
Sevgili yazarımız rana kaleminden harika bir eser
‘
Kitap, harika bir oturuşta bitirilebilecek türden.. Su gibi akıp gidiyor.. Olayın İstanbul’da geçmesi çok hoş🩷
Ayrıca günümüzün teknoloji hastalığına değinilmesi çok iyi Çocukluğumuzda oynadığımız oyunlara özlem duyar olduk. Keşke eskiye dönebilsek..
Birazda içeriğinden bahsedeyim ; Olay örgüsü İstanbul’da geçiyor. Halim ve Ferdi çocukluk arkadaşları ve birbirlerini kardeş gibi görüyorlar. Bir gün Emirhan Korusu’nda buluşup eskileri yad ederler. Ferdi, Halim’e bir işe atılmak istediğini ve desteğini istediğini söyler. Bu işin temelinde günümüzde çocukların sürekli telefon vs teknolojik aletler ile zaman öldürmeleri vardır..Ferdi eskiden mahallede oynadığımız seksek, saklambaç gibi oyunların çocuklara öğretilip, oynatıldığı ‘Çocuklar Gülmeli’ adında bir dernek kurmak istediğini söyler..Halim buna çok mutlu olur.
Sohbet esnasında Ferdi üzülerek, daha önceden plan yaptığını ve bu ara Mısır’a gitmesi gerektiğini söyler, fakat ailesine iş için Ankara’ya gideceğini söyleyecektir. Halim buna üzülür ve şaşırır..Çünkü arkadaşının daha önce yalan söylediğini görmemiştir
Birgün Halim kapı komşuları Hidayet amca ve eşinin evinde öldürüldüğünü öğrenir.
Bu sırada Ferdi’den ailesi dahil kimse haber alamıyordur. Bu Halim’in içine kurt düşürür.
Halim annesi ve kardeşi Seda ile kahvaltıda iken kardeşinin telefonuna bir mesaj gelir.. Ve kardeşi ile Ferdi’nin sevgili olduklarını öğrenir..
Halim’in psikolojisi iyice bozulur. Annesi ona bir kedi sahiplenmesini ona iyi geleceğini söyler..
Bu kedi bir gün evde kaybolur, Halim kediyi ararken kedi birden anne ve babasının yatak odasından miyavlar..Onu dolabın içinde bulur ve ağzında ipe bağlı bir anahtar ile dolaptan çıkarır..
Tabiki sonunu söylemeyeceğim Çok bile detay verdim
Sizce Hidayet amca ve eşini kim öldürdü?
Onca parayı kim çaldı? Ve bu paralar nereye harcandı?
Merak ediyorsanız bu kitap tam size göre..