···Okunma: 31 Mart 2026 15:20 Bazen ne kadar akıcı bir okuma şansı elde ettiğime şaşırıyorum. Bir kitabın böylesine kolayca okunabilmesi, her daim heyecanını koruması harika bir deneyim.
Kitabın künyesinde de belirtildiği üzere duyguları arşa çıktığına alev alan ikizlerimiz, kendini hayatın akışına biraz serserice bırakmış hanımefendi Lilian ile birlikte buluyorlar.
Lilian aslında oldukça zeki ve gelecek vaat eden bir kadın. Ancak hayatında yaşadığı ve sahip olduğu talihsizlikler yüzünden rotasından çıkmış biri haline gelmiş. Eski okul arkadaşı ve hayranlık duyduğu Madison ona bir mektupla iş önerisinde bulunduğunda belki de biraz olsun işleri yoluna koyacağını düşünüyor.
Haksız da sayılmaz.
Ne var ki Madison'ın bahsettiği iş... biraz olağan dışı. Madison'ın politikacı kocasının ikizleri alev alan küçük şeytanlar! Ve tabii adam gittikçe yükselmeyi hedefledikçe bu küçük şeytanların basın gibi şeylerden uzakta olması gerekiyor. Burada da kızımız Lilian devreye giriyor.
Şimdi gelelim ikizlere... Bessie ve Roland. İkiz olmalarına rağmen Bessie'nin koruyucu abla gibi kardeşi Roland'ı arkasına alması beni gururlandırdı. Tam bir cadaloz. Ama harika bir cadaloz Bessie.
Roland ise ikizinin aksine daha ürkek ve itaatkar bir çocuk. O da oldukça sevimli ancak baskın olan Bessie olduğu için o ne derse Roland da onu yapıyor.
Kitap harika bir okuma deneyimi yaşatıyor. Çocukların salak olmadıkları, aslında her şeyi anladıkları sadece kavrama konusunda geri kaldıklarını görüyoruz. Onları salak yerine koymak ya da anlamadıklarını düşünerek geride, açıklama yapmadan bırakmak büyük bir yanlış. Ne var ki Lilian bu çocuklara hiç de öyle davranmıyor. Ve elbette bu da üçlü arasındaki bağı kuvvetlendiriyor.
Politikacı beyefendi Jasper tam bir gtlalesi. Bilmeniz gereken bu.
Tescilli bir gtlalesi.
Kitabı çok beğendim. 10 vermememin sebebi çeviride kullanılan garip kelime seçimleriydi. Aklıma takılan bir tanesi var; "herifçioğlu".
Yani... Genel olarak gayet güzel bir çeviriydi ona lafım yok. Ama bir iki kelime var ki inanılmaz batıyor. Onun haricinde dediğim gibi mükemmel.