·312 syf.····Okunma: 01 Nisan 2026 12:44 Herkese merhabalar
Bugün size çok güzel bir kişisel gelişim kitabı önerisi ile geldim. Sibel Uzun 'un son kitabı olan yüzleşebilmek kitabından bahsedeceğim; okurken aslında en çok şunu fark ettim: insan gerçekten kendini duymaya başladığı anda değişim kaçınılmaz oluyor. Kitapta geçen “kimse kendi gecesinden geçmeden sabahı göremez” fikri beni bayağı derinden etkiledi.
Benliği sabit bir şey olarak değil, yaşadıkça şekillenen bir yapı gibi anlatıyor. Bu bakış açısı benim için çok farklıydı çünkü çoğu zaman kendimizi tek bir kalıba sokmaya çalışıyoruz. Oysa kitap, değişmenin ve dönüşmenin aslında ne kadar doğal olduğunu çok güzel anlatıyor.
Jung’un “insan içe bakmadıkça kaderini dışarıda arar” sözüyle başlayan o kısım var ya… gerçekten kitabın özeti gibi. İç sesini duymak, duygularınla yüzleşmek ve kendine dürüst olmak… hepsi bir araya gelince insanın içinde bir şeyler yerinden oynuyor.
21 günlük içsel çalışma kısmı da bence çok kıymetliydi. Sadece okuyup geçmelik değil, gerçekten durup kendine bakmanı isteyen bir kitap. Okurken bazı yerlerde kendimle yüzleşmek zor geldi ama tam da o yüzden değerliydi.
Kısacası bu kitap bana şunu hissettirdi: aradığım şeylerin çoğu zaten içimde, sadece görmeyi öğrenmem gerekiyor
“Kimse kendi gecesinden geçmeden sabahı göremez.”
“Bastırdığın her duygu, başka bir yerde kendini gösterir.”
“Yüzleşmek zor ama özgürleştiricidir.”
Tam bir başucu kitabıydı severek, keyif alarak ve farkındalık kazanarak okudum..
#reklamdeği̇ldi̇r sadece öneri
#leylanınkitapları