2026 55. kitabı
Okunma: 01 Nisan 2026 13:50
ÇALINAN KRALİÇE Merhabaalar, film tadında bir kitap ile geldim. Özellikle tarihi yapıları, tarihi eserleri seviyorsanız seversiniz diye düşünüyorum tabi üzerine bir tutam gizem ve gerilim eklenmiş olacak. Yakın zamanda Mısır’a gitmek istediğim için bu kitabı ayrı sarıp sarmaladım diyebilirim. Bu arada dikkat edin kitabı okurken öksürebilirsiniz. Neden mi? Çünkü sizi geçmişin tozlarını içinde tutan Antik Mısır’a götürüyor. Met Gala gibi bir gece düşünün, konumumuz Mısır Sanat Müzesi. Bu arada New York'tayız. Değerli bir eserimiz var bu eser bir anda ortadan kayboluyor. Evet, doğru tahmin ettiniz çalındı. Basit bir hırsızlık olarak görünse de aslında geçmişe uzanan acımasız bir intikamın izlerini taşıyor bu hırsızlık. Çalınan eserin gizemi neydi? Charlotte'ın bu gizemle ne ilgisi vardı? Hepsinin cevabı Çalınan Kraliçe'de saklı. Yazarın kalemine gelelim. Kurgunun New York’tan başlamasına şaşırmamak gerek çünkü Davis, New York temasını kullanmayı çok seviyor. Kitapta modern bir dünyadan çıkıp Antik Mısır’a doğru yol alıyoruz. Burada tarihe ve arkeolojiye değinmiş yazar, açıkçası değinmeseydi benden eksi puan alırdı. Bu şekilde en azından bana göre kurgunun altını doldurmuş. Yan boyama denince aklıma gelen yayınevlerinden bir tanesi prime. Çalınan Kraliçe’nin yan boyaması benim favorim oldu. O Mısır figürlerinin detayları falan gerçekten çok hoşuma gitti, değinmeden edemeyeceğim.
Çalınan KraliçeFiona Davis · Prime Kitap · 202636 okunma