2026 21. kitabı
#ŞekerVeÇamaşırSuyu "Sadece almaya programlanmış insan sanki. Hep almak üzerine düşünüyoruz. Herkes sırtında boş bir çuvalla doğuyor. Sonra başlıyor doldurmaya. Sadece metayla değil, manevi olarak da. O aşkın alıyor, bu arkadaşlığı da ekliyor evlilik, çocuk, para, iş, güç. Gaye ilerlemek değil almak çoğu zaman. Aldıkça mutlu olduğunu hissediyor. Halbuki almak anlık. Hemen aldıktan sonraki o saniye yine hüsran olabiliyor. Ben hep doldurmuşum çuvalımı. Neden? Kim verdi ki bize bu listeyi? Belki bazılarını almamak gerekli. Herkes evlenmeli mi? Herkes üniversite mi okumalı? Herkes kariyer mi yapmalı? Her şeye sahip olabilir miyiz gerçekten? Bu nasıl yaşamak? Hayır. Gerek yok bunlara, odaklanman gereken konu bunlar değil." Merhaba kitap severler bugün size Semra 'un tavsiyesi üzerine okuduğum @ipekalkan_yazar 'ın kaleminden çıkan ve bitirene kadar bırakamadığım bir eser ile geldim. Kitabımız iki canım kadın üzerinden ilerliyor. Doğrular ve yanlışlar bir yana Leyla ve Nurgün 'e sarılmayı o kadar çok istedim ki anlatamam. Eserimiz Leyla ve Ahmet çiftinin ilişkilerinin başlarında birbirlerine ne kadar sevgi dolu olduklarını okumamız ile başlarken sonrasında ileri bir zamanda Nurgün'ün yanında çalıştığı Leyla'ya eşinden boşanmak istediğini anlatması ile devam ediyor. İki kadının boşanma kararlarını ve sonrasında yaşadıklarını çogunlukla Leyla tarafından okuyoruz. Nurgün, 3 çocuk annesi çocuklarını büyütmüş emekçi bir kadın. Eşinden malesef ki dayak yiyen değer görmeyen birisi en sonunda canına tak edip boşanma kararı alıyor. Leyla ise ailesinden tam olarak sevgi ve ilgi görememiş bir çocukluk geçirmiş, iplerin elinden olmasını isteyen ama bence bir soluklanmaya da çok ihtiyac duyan, kariyerinde iyi ilerlemiş başarılı bir kadın. Çocuklarına bakan Nurgün'ün bir gün boşanmadan bahsetmesi üzerine eşi ile kendi ilişkilerini düşünmeye başlıyor. Sıfır iletişim, sıfır tahammül olan bir evlilik ve iki çocuk. Sevmediğini ve sevilmediğini hisseden Leyla boşanmanın en doğru karar olduğunu düşünüyor ve eşi Ahmet'e bu kararını söylüyor. Her sayfada Leyla ve Nurgün'e sarılmayı çok istedim, çok üzüldüm. Üzgünlüklerini, hissettikleri yalnızlığı iliklerime kadar hissettim. Leyla'ın iş yerinde başarısından dolayı gördüğü ilgi ama evindeki ilgisizlik, Nurgün'ün hiç tatile bile gitmemesi. Bir yerlerde bu hisleri yaşayan kadınların hepsine sarılabilmeyi çok isterdim. Demeden de geçemeyeceğim belki Leyla'nın yanlışları olmuştur onu geçiyorum ama Selda'ya ve Selin'e ister istemez sinir olduğum anlar oldu. Sizce insan ne zaman yalnız hisseder? İki kadın da boşanabildi mi? Peki ya bir evlilik ne zaman boşanmaya gider? #engelsizokurlaokuyoruz
Şeker ve Çamaşır Suyuİpek Alkan · A7 Kitap · 202510 okunma