2026 21. kitabı
Okunma: 28 Mart 2026 15:08
REÇEL KAVANOZU Merhaba arkadaşlar bugün engelsizokurrr un tavsiyesiyle okuduğum harika bir eserle karşınızdayım. Keyifli bir okuma sunarken aynı zamanda da bilgilendirici ve etkili bir içeriğe sahip eser. Bazı yerlerde insanı düşündürüyor, bazı yerlerde ise içten içe gülümsetiyor. Bu eser ilk bakışta sade ve çocuklara yönelik gibi görünsede aslında içinde oldukça derin duygular barındırıyor. Bu yüzden bana göre herkesin okuması gereken bir eser. Biz yetişkinlere de çok güzel ders niteliğinde mesajlar veriyor. Basit bir hikaye ama bu hikaye üzerinden hayatın içinden kesitler sunuyor olması hoşuma gitti. Okurken beni en çok etkileyen şey, küçük detayların aslında ne kadar büyük anlamlar taşıyabildiğini fark etmek oldu. Bütün uğraşlara rağmen açılmayan bir reçel kavanozu satın alsaydınız ne yapardınız? Benim gibi uğraşmak istemeyen direk çöpe atar demi Ama Celal vazgeçmedi. Bakkaldan satın aldığı reçelin kapağını bir türlü annesiyle birlikte açamadılar. Annesi uğraşma boşver dese de Celal inat etti, o kapak açılacak ve yiyecekti reçelden. Önce okula götürdü orada da kimse açmayınca, satın aldığı bakkala uğradı oradanda sonuç alamadığını görünce karakola götürüldü. En son olarakta fabrikayı şikayet etmek için Gıda ve Sağlık Ürünleri Kontrol Müdürlüğüne götürüyor reçeli. Fabrika aslında aylarca hatalı reçel kavanozu basmış ve bunu hiç fark eden olmamış. Celal'in azmi ve kararlılığı sayesinde bu ortaya çıkar. Fabrika sahibi tâbi ki Celal'in peşine düşer. Bundan sonrasını size bırakıyorum artık mutlaka okuyun ve okutturun derim Bakalım Celal ve fabrika sahibi arasında neler yaşanacak?
Reçel KavanozuHoushang Moradi Kermani · Kelime Yayınları · 2008126 okunma