2026 12. kitabı
#gelgeççıkmazı ︎ Ahlâk,doğruyu anlatmak değil;yanlış yapma ihtimali varken geri durabilmektir. ...insanın ideal desiği,erişilmez bir kusursuzluk değil;incitmeyen bir düzen arayışıdır. Küçük başarı kırıntılarının toplamıdır aslında mutluluk. Umut,yarının kusursuz olacağına inanamak değil;yarına ulaşmayı kabul etmektir. ︎ Gelgeç Çıkmazı;insanın kendi iç labirentinde kayboluşunu ve bazen en büyük çıkmazın aslında kendi kalbi olduğunu hatırlatan bir eser. Yazarımız @kursad.taskin , birbirinden farklı ama aynı duyguda buluşan karakterler üzerinden,hayatın görünmeyen yüklerini sade ama derin bir dille anlatıyor. Kitaptaki karakterler;kayıp bir cüzdanın peşinde aslında kendi geçmişini arayan bir adam,sessizliğe gömülmüş bir dostluk ve karanlığın içinden sızan küçük umut parçalarıyla örülmüş.Her biri,insanın iç dünyasında sakladığı kırılganlıkları temsil ediyor.Bu karakterler sayesinde yalnızca bir hikâye okumuyor; kendi vicdanımızla, pişmanlıklarımızla ve “iyi insan olmak hâlâ mümkün mü?” sorusuyla yüzleşiyoruz. “Gelgeç” olanla “kalıcı” olan arasındaki ince çizgide yürüyen bu kitap,kısa metinler gibi görünse de aslında derin izler bırakıyor.Okudukça anlıyoruz ki bazı çıkmazlar gerçekten yol değil;insanın kendisi. Beni en çok etkileyen şey ise kitabın sessiz ama güçlü bir şekilde umut bırakmasıydı.Karanlık ne kadar yoğun olursa olsun,içimizde bir yerlerde hâlâ ışık olduğunu hatırlatan bir eser.Tavsiyemdir ︎ ︎ ︎ @perseusyayinevi #nostalcikokur #kitapinceleme #tavsiyekitap #gelgeççıkmazı Nostalcik Okur Gelgeç Çıkmazı Kürşad Taşkın
Gelgeç ÇıkmazıKürşad Taşkın · Perseus Yayınevi · 20268 okunma