2026 11. kitabı
Dark romance kategorisinde Rina Kent başlı başına ders olacak nitelikte ama bugünlük sadece canavar serisinden bahsedeceğim. İncelememi, yalnızca bu kitabı değil; serideki tüm kitapları kapsayan şekilde yazacağım. Ayrıca puanımı kendi türünde değerlendirerek veriyorum. Sasha kimliğini gizlemek için erkek kılığında orduya katılmıştır. Ona göre en güvenli yer, koşullar gereği orasıdır. Kirill, yüzbaşı olarak karşısına çıkar. Güçlenmek ve kendini savunabilmek için ondan yardım ister. Hikaye geniş kapsamlı ve spoiler vermeden anlatmak zor o yüzden fazla detaya girmeyeceğim. İlk kitap slow burn ilerliyor. Yoğun, saplantılı bir ilişki okuyoruz. Ama bu, dayanağı olmadan yapılmamış. Karakterler birbirlerini gerçek anlamda tanıdıkça, birbirlerine düştükçe bu oluyor. Aşklarını kabullenmekte zorlandıkları dönemde bunu bir takıntı olarak yansıtıyorlar ve bu; vazgeçememezlik durumu, aşklarını çok güzel yapıyor. Ben erkeğin kadınını sonuna kadar, her koşulda sahiplenmesine bayılıyorum. Sasha çok güçlü bir kadın karakter. Gerek duygusal gerekse fiziksel anlamda. Kirill’in de yıkılmaz, duvar gibi iradesi ve bedeni var. En büyük gücü ise zekâsı. Askeri disipline ve dövüş eğitimlerine gereken önemin verilmesi de gayet iyiydi. Bir yerde bahsedip bırakılmamış, tüm seriye yedirilmiş. Ayrıca hiçbir olay da oldu bittiye getirilmiyor; zamanla, zamanında oluyor. Tek konudan devam eder sanmıştım lakin askeri kurgudan mafyaya kaydı. Başta garip hissettirse de okurken hoşuma gitti. Konu geçişi açısından arasındaki bağlantı anlatılmış ama ilkte pek geçerli gelmemişti. Devamında mantıklı gelmeye başladı hahashs. Ara ara zaten ufak da olsa tutarsızlıklar göze çarpmıyor değil ama içerik o kadar güzel ki onları da çabucak kabulleniyorsunuz. *mini spoiler* Sasha bir telefon görüşmesinde küçük kuzenine aşkım diye sesleniyor ve Kirill bunu duyup yanlış anlayarak kıskançlıktan çıldırıyor. Daha sahiplenici bir kişiliğe bürünüyor ve kadınını sevmeyi bırakmıyor, gitmesine de izin vermiyor. Bunu red flagden kurtaran ince detay şu ki, aslında içten içe Sasha’nın kendisine olan duygularını seziyor. Kendi duyguları da ağır bastığından öylece ondan vazgeçemiyor. Bunun gibi daha bir sürü tutku dolu anlar var. Sonunu hiç beklemiyordum, şok oldum. Aslında yazar bize kitap boyunca birden fazla kişi için birden fazla ipucu verdi. Ben her birinde acaba bu kadar bariz midir, gerçekten bu kişi midir düşünceleriyle emin olamamıştım ve hazırlıksız yakalandım. Bizi o kadar ters köşe yapacağı fikrine düşürüyor ki bariz olanı unutturuyor. Sonuç o olunca da insan şaşırıyor. Çok akıcıydı, okurken bir baktım finale gelmişim bile. Hem ilk kitap olarak hem de bütün seri olarak çok güzeldi. Her birini 24 saat içinde bitirdim ve üç günde hepsini resmen yaladım yuttum o kadar sardı. Kitapların isimlerindeki uyum ve anlamları bile çok etkileyiciydi. Dark romance türüne yeni başlamak isteyenlere kesinlikle öneriyorum.
Canavarımın KanıRina Kent · Ren Kitap · 2025701 okunma