2026 26. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2026 16:13
Sayfa 229'da; "...belirli bir dönemde uygulanan ekonomi politikaları, olası en iyi ekonomi politikası değil, güç ilişkilerine en uygun ekonomi politikasıdır." gibi mükemmel bir cümleyle kitabın tamamı aslında özetlenebilir. 2018-2023 arasında yaşanılan zorlu ve çalkantılı dönemi ayakları yere sağlam basan akademik temelleriyle anlatan bir kitap. Akademik temelleriyle anlatılmasına rağmen genel okuyucuya kesinlikle hitap ettiğini söyleyebilirim. Kitap altında yer alan kaynaklar ileri okuma yapmak isteyenler için müthiş bir hazine. Sayfa 69-86 arasında yüksek sermaye grupları (YBSG) ve daha küçük ölçekli yapıya sahip sermaye grupları (DSG) gibi kitabın tamamında tutarlı bir şekilde ayrım yaparak; süreçlerin hangi sermaye gruplarına yaradığını neticelendirerek okunmasını çok önemsiyorum. 6.Bölümde ise 2023 yılında muhalefet tarafından kaybedilen ya da iktidar tarafından kazanılan seçimin hangi iktisadi saiklerle hareket edildiğini anlatması açısından çok değerli. İncelemenin sonuna gelirken yine kitaptan bir alıntı yaparak kapatmak istiyorum. "Gerçekte yaşananı ve nedenlerini kapsamlı bir şekilde araştırmak ve bu araştırmadan yola çıkarak tespitler yapmak, aynı zamanda gelecek siyasi projeler için gerçekçi bir hareket noktası sunması açısından önemlidir." sayfa 236
Krizin Gölgesinde En Uzun Beş YılÜmit Akçay · Doğan Kitap · 202417 okunma